Nagerecht Ontbijt Zoet

Aardbei cheesecake/kwark taartje

Wow, dit ontbijtje is zo lekker fris! Laatst maakte ik dit pareltje van een taartje en viel het hier in huis meteen goed in de smaak. Echt een heerlijk ontbijtje in deze tijd van het jaar en die je ook zeker nog de hele zomer kan maken. Maar niet alleen als ontbijtje, ook als tussendoortje of toetje is hij meer dan lekker. Ik verheug me nu al op de volgende keer dat ik hem ga maken…..

Wat heb je nodig?

Bodem:

  • 60 gr havermout
  • 40 gr amandelmeel
  • 35 gr (plantaardige) boter
  • 2 el agave siroop

Vulling:

  • 275 gr kwark
  • 200 gr creamcheese
  • 225 gr diepvries aardbeien
  • 1 tl vanille aroma
  • 6 gelatine blaadjes (of agar agar)
  • 2 el agave siroop
  • rasp van 1/2 citroen

Hoe maak je het?

Als eerste begin je met de bodem. Meng alle ingrediënten hiervoor in een kom en druk het goed aan in een met bakpapier bekleedde bakblik of cakevorm. Zet dit in de koelkast.

Meng nu de kwark, cream cheese, vanille aroma, agave siroop en citroen rasp met elkaar en zet even apart.

Leg de gelatine blaadjes in een schaaltje met koud water.

De aardbeien laat je op een laag vuurtje in een pannetje zacht worden. Pureer ze vervolgens tot een glad mengsel.

Knijp de gelatine blaadjes uit en voeg deze al roerend toe aan het aardbeien mengsel.

Als dit goed opgelost is voeg je dit toe aan het kwark cream cheese mengsel en roer je alles goed door.

Doe dit op de bodem en zet dit voor minimaal 3 uur (of een hele nacht) in de koelkast.

Leg wat verse aardbeitjes als topping er bovenop en klaar ben je!

Bron: Foodbysann

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply