Achterbankbingo

Ik ga op vakantie en ik neem mee…… een koffer, zwembroek en….achterbankbingo! Wat? Ja, je hoort het goed: achterbankbingo. Een heel oud spel maar nog steeds populair. Ik weet nog van vroeger dat we voor de lange autorit een vakantieboekje kregen van de Shell met daarin allerlei opdrachten voor onderweg. Ken jij dat ook nog? Super leuk vond ik dat toen. Dit soort basic dingen blijven ook in deze moderne tijd favoriet bij vele kinderen. Heb jij ook een lange autorit voor de boeg tijdens de vakantieperiode? Zorg dan dat je autobingo bij je hebt!

Nu hoor ik je al denken; waar kan ik dat vinden? Ik heb 2 opties voor je:

ANWB achterbankbingo

Op de site van de ANWB kan je heel gemakkelijk bingokaarten downloaden voor urenlang speelplezier. De achterbankbingo kaarten zijn verdeeld in 2 leeftijdsgroepen. Voor kinderen van 4-6 jaar en voor de groep kinderen van 6-12 jaar. Mocht je nu gaan vliegen in plaats van met de auto op vakantie te gaan? Geen probleem. De ANWB heeft ook een bingo versie gemaakt voor in het vliegtuig! Super leuk toch? Mocht je meer dan 1 keer dit spel willen spelen. Plastificeer de bingokaarten dan gewoon. Zo kan je met een stift de plaatjes wegstrepen en met een doekje heb je de kaart in no time weer schoon en klaar voor een nieuwe ronde.

https://www.anwb.nl/vakantie/achterbankbingo

Spel: autobingo

Een alternatief is het kopen van het spel ‘autobingo’ met herbruikbare kaarten en stift. De kaarten hebben verschillende categorieën zoals bingo in de bergen, stad, platteland etc. Wij kochten het vorig jaar en de kindjes vonden het super leuk. Na de vakantie is het spel gewoon in de auto blijven liggen en wordt regelmatig er weer bijgepakt tijdens welk autoritje dan ook.

Zelf vond ik het spel in een Franse supermarkt maar het is ook gewoon verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Bol.com:

https://www.bol.com/nl/p/auto-bingo-tin-box/1004004006565099/?Referrer=ADVNLGOO002027-WIW42W5LOQ36E-278551959006&gclid=CjwKCAjwmufZBRBJEiwAPJ3Lpo41UNrkuUNleUeVX5EsWFCJ4OXhZHPbc1HtWWh33MdexM6HuZkHeRoCuD0QAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

Veel plezier iedereen en geniet met volle teugen van de vakantietijd!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *