
Een heerlijke blog met een heerlijke cake die je zeker een keer moet maken en dan heerlijk moet oppeuzelen! Gewoon als tussendoortje of als ontbijt met wat fruit. Een waar stukje genot is dit! Laat je alsjeblieft niet afschrikken door bijvoorbeeld de kokosbloesemsuiker in het recept, die misschien moeilijker ergens te koop is. Bij een winkel zoals EkoPlaza heb je hem zeker.
Wat heb je nodig?
- 165 g amandelmeel
- 8 el maanzaad
- snufje zout
- 50 gr kokosbloesemsuiker
- 8 el kokosolie
- 3 eieren
- 110 ml (soja)melk
- sap van een 1/2 citroen
- 1 el citroenrasp
- merg van 1 vanillestokje
Hoe maak je het?
Verwarm als eerste de oven voor op 165 graden.
Doe het amandelmeel, maanzaad, zout en kokospalmsuiker in een kom en roer alles goed door elkaar.
Smelt de kokosolie en giet deze over in een andere kom.
Voeg de eieren, (soja)melk, citroensap, citroenrasp en het vanillemerg toe aan de kokosolie. Klop alles goed door elkaar met een garde.
Doe dit mengsel bij het amandelmeelmengsel en roer alles goed door elkaar.
Vet een cakeblik (ongeveer 16×11 cm) in en doe het deeg erin.
Bak de cake in circa 50 minuten in de oven. Mocht de cake te snel bruin worden, leg er dan een stukje aluminiumfolie overheen.
En klaar is de super lekkere amandel-maanzaadcake. Super easy! Hopelijk vind je hem net zo lekker als dat ik hem vind. Prima cake ook om in plakjes in de vriezer te bewaren trouwens. Heb je een ochtend met weinig tijd, dan heb je vanuit de vriezer zo een makkelijk ontbijtje te pakken. Ik vind het net als mijn andere recepten in ieder geval weer echt een aanrader! Dus, iedereen klaar? Bakken maar!

Bron: Boek Nootje, Pascalle Bonnier en Mathijs Kok
2 Comments
Joyce
31 januari 2019 at 09:41Klinkt goed Carlijn, ga deze zeker proberen.
Ik neem aan dat de amandelmeel te vervangen is voor havermeel?
Zin in anders!
4 februari 2019 at 09:20Joyce, Je kan het altijd proberen maar de amandelmeel geeft wel een bepaalde smaak wat de cake lekker maakt. Amandelmeel is in vele supermarkten gewoon te koop. Succes!