
De laatste tijd merk ik het weer. Sommige recepten zijn echt favoriet bij velen die ik het voorschotel. Succesverzekerd noemen ze dat. Nou, dit is er weer eentje. Voor wie ik het ook maak, iedereen is er weg van. Ik word er dan ook zo blij van om mensen te laten genieten van lekkere baksels als deze. Dus, klim in je bakkersmood en maak hem ook! Zeker weten dat jij er veel mensen, en niet te vergeten jezelf, er heel blij mee maakt.
Ik maakte dit recept in een brownie bakvorm maar je kan hem ook prima als echte cake maken. Zorg dan wel dat je hem niet 30 maar 45 minuutjes in de oven stopt. En nog een leuk gegeven; je kan deze koek ook weer prima in de vriezer bewaren. Zo heb je altijd iets achter de hand als je onverwachts bezoek krijgt.
Wat heb je nodig?
- 150 gram speltmeel
- 2 appels
- 4 eieren
- 10 dadels
- 2 el kaneel
- 2 tl bakpoeder
- 40 gr rozijnen
- 30 gr kokosolie
- 50 gr honing
Hoe maak je het?
Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden.
Leg de (ontpitte) dadels 5 minuutjes in lauw water en pureer ze vervolgens in een keukenmachine of blender.
Rasp de appels in een dikte die jij lekker vindt.
Meng het gepureerde dadelmengsel met de geraspte appels.
Klop de eieren los in een andere kom en voeg hier de speltmeel aan toe. Meng alles goed en voeg vervolgens de overige ingrediënten (incl het dadel/appelmengsel) toe.
Bekleed je bakvorm met bakpapier en giet het mengsel erin.
Bak de plaatkoek in 30 minuten gaar.


No Comments