Lunch Nagerecht Ontbijt

Appel-peren crumble

Jippie! De herfstvakantie is begonnen hier in het zuiden en dus betekent dat voor velen even slow down. In ieder geval geen wekker tenminste. Wat een genot! Om nu in deze trans door te gaan vind ik het persoonlijk heerlijk om ook tijd te pakken voor ontbijtjes waar je normaal gesproken niet zo snel aan toe komt. En haak vooral nu niet direct af want echt, zoveel werk is deze appel-peren crumble helemaal niet. Het is nog steeds een easy peasy recept, alleen moet deze heerlijkheid 30 minuutjes de oven in. Daar moet je dus tijd voor hebben ;). Mijn eerdere gezonde appel crumble is al favoriet bij velen van jullie dus ik schat in dat deze ook wel in goede smaak zal vallen. Kortom, ideale ontbijtjes voor deze herfstvakantie of in een vrij weekendje!

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

  • 2 rijpe appels
  • 2 rijpe peren
  • 75 gram ruwe rietsuiker
  • 2 tl koekkruiden
  • 75 g tarwebloem
  • 75 g havermoutvlokken
  • 50 g margarine

Hoe maak je het?

Als eerste start je natuurlijk met je oven. Verwarm deze voor op 180 graden.

Pak de peren en appels erbij, schil ze en snijdt ze in stukjes.

Leg deze in je ovenschaal met 1 el rietsuiker en een tl koekkruiden. Zorg dat de kruiden goed verdeeld zijn over de appel en perenstukjes.

Meng in een kom de tarwebloem, 1 tl koekkruiden, de havervlokken en de overige rietsuiker. Is dit goed gemengd? Dan kan je de margarine erbij voegen. Kneed met je vingers totdat je een brokkelig deeg hebt.

Verdeel dit crumblemengsel over de peren en appeltjes en schuif de ovenschaal voor 25 a 30 minuutjes de oven in totdat de bovenkant mooi goudbruin van kleur is.

Nog eventjes 10 minuten laten afkoelen voordat je opschept en dan kan het genieten beginnen van dit goddelijke ontbijtje. Heerlijk met nog eens een lepel griekse yoghurt of kwark!

Psssst… deze appel-peren crumble is trouwens ook heerlijk als toetje met een bolletje ijs!

Bron: Boek The breakfastclub Ellen van Gool https://www.kokerellen.be/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply