
Ja hoor, ik heb er weer eentje. Een waar succesontbijtje, namelijk appelmoesbrood. Klinkt misschien wat vreemd maar ik vind hem persoonlijk wel echt lekker! Je moet wel in je achterhoofd houden dat het geen cake is, maar dat dit recept echt in de categorie brood hoort. Dus combineer het wel met een bakje vers fruit of beleg het gewoon met jam of ander smeersel naar keuze. Anders vind je hem wellicht wel wat aan de droge kant.
Vries ook vooral wat plakken in zodat je hier later in de week nog een keer van kan genieten. En wil je het dan nog lekkerder voor jezelf maken? Zet de oven dan gewoon nog een keer aan, in een paar minuten is je plakje appelmoesbrood weer lekker warm. Mmmm…
Wat heb je nodig?
- 200 g havermout
- 250 g appelmoes zonder toegevoegde suiker
- 3 eieren
- 5 tl koekkruiden
- 2 tl bakpoeder
- 3 kleine handen pecannoten
- snufje zout
- 2 el olie
- evt 3 el honing
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Maal de havermout in een keukenmachine als eerste tot meel en voeg daarna de appelmoes, eieren, koekkruiden, bakpoeder, zout en olie aan toe. Maal dit tot een egaal mengsel. Wil je hem iets zoeter maken, voeg dan de honing ook toe.
De pecannoten mogen er daarna bij en maal alles nog 1 keer kort zodat de grove stukken van de pecannoten blijven.
Doe het beslag in een met bakpapier beklede cakevorm en bak het brood in ongeveer 45 minuten gaar in de oven.
En klaar is je brood alweer!

Dus mocht dit recept je aantrekken? Kijk gewoon even in je keukenkastje of je alle ingrediënten in huis hebt en ik zou zeggen, ga aan de slag! Hij is super snel gemaakt want in nog geen 10 minuutjes staat dit brood al in de oven. Als je hem nu maakt heb je morgen een heerlijke start van je weekend. Waar wacht je nog op?
Fijn weekend!
Bron: Boek Chickslovefood; Het back om track-kookboek
No Comments