Apple crumble speculaastaart

Ik kan gewoonweg niet laten. Jullie nog een keer verwennen met een sinterklaas receptje. Dit recept had ik eerder in de week al voorbij zien komen op social media en hij bleef maar in mijn hoofd ronddwalen. Genoeg reden om hem dus te maken. Na mijn werkdag van gisteren ging ik dus niet met de benen omhoog maar dook ik heerlijk de keuken in. Met een lekker muziekje op de achtergrond is dit voor mij het ultieme genietmomentje. Vandaag is de taart getest en jawel, meer dan geslaagd! Dus, heb jij een sinterklaasweekendje voor de boeg en wil je nog iets (helaas niet zo gezonds…) lekkers maken. Dit is hem hoor!

Wat heb je nodig?

Deeg:

  • 180 gram boter
  • 400 gram bloem
  • 90 gram suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 2 tl speculaaskruiden
  • 1 ei
  • 2 el amandelschaafsel
  • snufje zout

Vulling:

  • 30 gram custardpoeder
  • 30 gram suiker
  • 500 ml melk

Appelmengsel:

  • 1,5 appel
  • 2 el suiker
  • snufje kaneel

Hoe maak je het?

Verwarm als eerste de oven voor op 180 graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.

Om het deeg te maken voeg je de bloem, kaneel, speculaaskruiden, suiker, boter, zout, vanillesuiker en het ei samen en mix je alles in een keukenmachine met deeghaak tot een kruimelig deeg. Mochht je dit niet hebben dan kan je het ook altijd met je handen doen.

Verdeel iets meer dan de helft van de deeg over de bodem. Zorg dat je de randen hierin ook meeneemt tot een cm of 2 hoog.

Ga nu door met de vulling. Roer in een kom de suiker door de custardpoeder en voeg hier een paar lepels melk aan toe zodat je een mooi papje krijgt.

Verwarm nu de resterende melk in een pannetje. Voeg al roerende de custardmengsel toe aan de hete melk. Breng alles al roerende aan de kook. Laat het nog 3 min doorkoken terwijl je af en toe roert. Laat het mengsel vervolgens grotendeels afkoelen.

Schil de appels en snijd ze in blokjes. Meng ze met de suiker en kaneel.

Verdeel nu de custard over de bodem van de taart met daarbovenop de stukjes appel. Druk ze iets aan. Kruimel als laatste het resterende deeg erover en bestrooi met amandelschaafsel.

Bak de taart ongeveer in 35 minuten in de oven en laat hem dan helemaal afkoelen.

Nu kan het Sinterklaasfeest echt beginnen! Veel plezier.

Bron: https://www.leukerecepten.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *