
Het is FEEST! Vandaag bestaat Zin in Anders alweer 5 jaar! Hoe dan? Vraag ik me af. Het voelt echt als de dag van gisteren dat ik mijn eerste blog plaatste en jullie liet kennismaken met mijn 3e kindje. En nu, 5 jaar later, weet ik dat dit zo’n goede stap is geweest! Dit is echt het voorbeeld van je dromen achterna gaan en doen wat goed voelt. Gewoon gaan, springen en zien wat dit doet. Nou, ik kan je zeggen dat het bij mij nog altijd zo goed voelt en ik er meer dan blij van word. Hopelijk plukken jullie ook nog altijd de vruchten van mijn tips die ik met jullie deel. Op naar weer een jaartje erbij!
Bij een feestje hoor taart toch? Precies, dat dacht ik ook. Ik trakteer jullie dan ook op een geweldig lekker, gemakkelijk, super verrassend en niet te vergeten gezonde taart! De bodem die gemaakt is van oa hazelnoten en dadels in combi met een stevige chocolademouse met een verfrissend vleugje van avocado is geweldig lekker! Perfecte combi als je het mij vraagt. Ik weet in ieder geval nu al welke taart ik in het najaar ga maken bij een van de verjaardagen hier thuis. Succesverzekerd!
Wat heb je nodig? (1 grote taart)
- 250 gram medjoul dadels (ontpit)
- 200 gram hazelnoten (+ iets extra voor garnering)
- 2 el gesmolten kokosolie
- 500 gram avocado (diepvries, ontdooid)
- 1/2 limoen
- 300 gram pure chocolade (70%)
Hoe maak je het?
Rooster als eerste de hazelnoten in een droge koekenpan.
Doe de hazelnoten samen met de dadels en de gesmolten kokosolie in maal het in een keukenmachine tot een kleverig geheel (hou een paar hazelnoten apart voorde topping).
Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier en verdeel het mengsel hierop. Druk het goed aan met de bolle kant van een (natte) lepel. Zet dit in de koelkast.
Pureer de avocado met een staafmixer en meng dit met de sap van de halve limoen.
Smelt de chocolade au bain marie en doe dit bij het mengsel van avocado. Meng alles goed door elkaar.
Haal de springvorm uit de koelkast en verdeel de avocado-chocolade mengsel erover. Strijk het glad.
Zet alles nogmaals minimaal 2 uur, maar liever een gehele nacht, in de koelkast.
En klaar is je feestje!


Bron: https://www.supervood.nl/
No Comments