Bananenbrood met bessen

Inmiddels ben ik de tel een beetje kwijt van hoeveel bananenbrood recepten ik al met jullie gedeeld heb. Maakt ook helemaal niks uit want ik doe er gewoon weer een schepje bovenop. Ook deze is weer meer dan lekker. Deze keer als extraatje, blauwe bessen die erin verstopt zijn. Wetende dat er nog een paar plakjes op me liggen te wachten in de vriezer…… mmmm. Bananenbrood is gewoon altijd heerlijk als onderdeel van je ontbijt of als tussendoortje!

Wat heb je nodig?

  • 3 kleine rijpe bananen
  • 2 eieren
  • 60 gram speltmeel
  • 60 gram havermout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el kaneel
  • 1 tl zout
  • 85 gram medjoel dadels (ontpit)
  • 40 gram pure chocolade
  • 20 gram ongezouten notenmix
  • 100 gram blauwe bessen

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 180 graden.

Week de dadels voor 10 minuten in een bakje met warm water.

Prak de bananen met een vork fijn.

Doe de speltmeel, havermout, bakpoeder, kaneel en zout in een kom en meng alles even goed door elkaar.

Doe de dadels in een keukenmachine en en maal ze fijn.

Voeg de eitjes, de geprakte bananen en de dadelpuree bij de rest en mix het totdat je een egaal beslagje hebt.

Hak de chocolade en noten fijn.

Meng de chocolade, notenmix en blauwe bessen met het beslag.

Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het beslag hierin.

Ze het voor ongeveer 50 minuten in de oven.

Afkoelen en dan smullen!

Bron: boek Bakje geluk – Eet jezelf lekker in je vel – Mariska Benders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *