
Ik val maar meteen met de deur in huis. Wat zijn er inmiddels veel varianten op bananenbrood zeg! Steeds weer zie ik een nieuwe versie voorbij komen en denk ik, die ga ik testen! Oke, niet allemaal, dat geef ik toe. De bananenbrood recepten met een koffie smaak, die sla ik echt over. Ik ben namelijk alles behalve dan een koffie liefhebber. Nooit geweest ook. Maar goed, dit bananenbrood in de vorm van een plaatcake, die vond ik dan wel weer interessant ogen. En ja, niet alleen voor het oog was deze leuk maar voor de smaak ook zeker de moeite waard. Hij is hier al een aantal keren de revue gepasseerd. Heerlijk ontbijtje zeg ik om een dag mee te beginnen of als tussendoortje als je een lekkere boost kan gebruiken!
Wat heb je nodig? (6 stukjes)
- 170 gr havermout
- 2 bananen
- 260 ml amandelmelk
- 3 el maple syrup
- 3 el amandelpasta of pindakaas
- 2 tl bakpoeder
- 50 gr chocolate chips
- 40 gr pecannoten
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Prak de bananen en meng dit met amandelmelk, maple syrup en de amandelpasta/pindakaas.
Schep vervolgens de havermout en bakpoeder erdoorheen.
Als laatste doe je de chocolade en pecannoten erbij. Even roeren en stort alles in een met bakpapier beklede brownievorm.
Top eventueel af met nog wat plakjes banaan en chocolate chips.
Zet het bananenbrood voor 30 minuten in de oven.
Neem je tijd om er lekker van te genieten en de rest vries je gewoon in voor een andere keer. Zo simpel kan het zijn.


Bron: https://foodbysann.com/
No Comments