
Aanstaande zondag is het vaderdag en ik schat zo in dat menig bbq op deze dag wel aangestoken wordt. Of heb ik het mis? Mocht je eens variatie willen in het eten van een bbq, dan heb ik iets leuks voor je. Of liever gezegd wat enorm lekkers. Afgelopen week heb ik namelijk de bbq pizza even voor jullie getest. En jawel hoor, hij is meer dan geslaagd! Ideaal met de zomer die voor de deur staat.
Detail, maar wel een belangrijk puntje, is dat je een bbq met deksel moeten hebben hiervoor. En blijf vooral in de buurt van de bbq want de pizza’s zijn razendsnel klaar!
Wat heb je nodig?
- Kant en klare pizzadeeg of maak zelf pizzadeeg
- Tomatensaus
- Chorizo
- Babyspinazie
- Zongedroogde tomaatjes
- Rode ui
- Mozzarella
- Of een andere topping naar eigen keuze
- Aluminiumfolie
Hoe maak je het?
Rol je (kant en klare) pizzadeeg uit tot een rechthoek en snijd deze in 4 of 6 stukken.
Pak een stuk aluminiumfolie en vouw deze dubbel met de glanzende kant aan de buitenzijde. Bestrijk een kant van de folie in met wat olijfolie en leg er een stukje pizzadeeg op.
Vouw de randjes van het pizzadeeg iets omhoog. Besmeer de pizza met tomatensaus en leg de topping (naar keuze) erop.
Leg de pizza’s op de bbq als hij niet meer al te heet is (150-170 graden). Anders worden de onderkanten te snel zwart namelijk. Bak de pizza’s in 5 a 10 minuutjes krokant en gaar.
En ja ja, dan is het tijd geworden om te smullen! Voor klein en groot leuk om te maken en te eten. Fijne vaderdag allemaal!

No Comments