
Laatst had ik spontaan zin om om 22uur de keuken in te duiken om nog even wat te bakken. Ja echt, even een kort en snel receptje gevonden en hop, aan de slag. Gewoon omdat ik er zin in had. Het resultaat wat deze te lekkere blondie met pecannoten. En mijn gevoel was goed want de volgende avond kregen we onverwachts bezoek. Had ik toch mooi iets lekkers in huis om op tafel te zetten. Zij blij, ik blij!
Wat heb je nodig?
- 100 gram boter
- 250 gram witte chocolade (grof gehakt)
- 2 eieren
- 125 gram lichtbruine basterdsuiker
- 1 tl vanille extract
- 1/4 tl zout
- 135 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 75 gram pecannoten (grof gehakt)
Hoe maak je het?
Als eerste beginnen we met de oven. Verwarm deze voor op 160 graden.
Bekleed een bakvorm (20x20cm) met bakpapier.
Smelt de boter en 150 gram witte chocolade au bain-marie
Pak een kom en meng hierin de eieren, lichtbruine basterdsuiker, vanille extract en het zout met elkaar. Vervolgens doe je ook het gesmolten boter-chocolade mengsel erbij en mengen maar.
Zeef hierna de bloem en bakpoeder boven het beslag en roer dit door. Spatel als laatste de resterende witte chocolade en de pecannoten door het blondie beslag.
Giet alles in de bakvorm en schuif dit voor 30-35 minuten in de oven.
Laat de blondie helemaal afkoelen voordat je hem aansnijdt. En weet, het is heel normaal dat de blondie een beetje inzakt. Dit maakt hem juist lekker smeuig.


No Comments