Food Zoet

Blondies met kruidnoten

TE LEKKER! Dat zijn de eerste woorden die iedereen hier in huis uitriep na het nemen van een eerste hap. En dus was deze verslavend lekkere dan ook in no time (race against time phrase) op…. Gezond is ie niet maar he, in deze sinterklaastijden mag je zeker ook van dit soort lekkernijen genieten vind ik. De kunst is niet doorslaan (al is dat echt wel moeilijk bij deze blondies) maar daarnaast een tegenhanger vinden van ook gezonde lekkernijen en maaltijden. Zo blijft het leuk en zorg je dat het geen strijd is voor je. Ik weet in ieder geval zeker dat ik deze blondies nog een keer moet maken dit jaar. Die belofte heb ik in ieder geval al wel moeten maken hier in huis. Met alle liefde maak ik hem gewoon nog een keer!

Wat heb je nodig?

  • 250 gram roomboter (ongezouten, kamertemperatuur)
  • 125 gram suiker
  • 125 gram licht bruine basterdsuiker
  • 1 tl vanille extract
  • 2 eieren
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 100 gram witte chocolade (stukjes)
  • 150 gram kruidnoten (grof gehakt)
  • 100 gram chocolade kruidnoten (grof gehakt)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte)

Pak de roomboter erbij en mix deze samen met de 2 soorten suikers ongeveer 5 minuten totdat het een licht en luchtig geheel is.

Doe de vanille extract erbij en vervolgens 1 voor 1 de eieren. Mix dit alles nog een paar minuten door.

Meng het zelfrijzend bakmeel en zout er kort doorheen.

Als laatste schep je de stukjes witte chocolade en beide kruidnoten door het beslag.

Bekleed je bakvorm met bakpapier en verdeel het beslag over je bakvorm.

Zet de blondie voor ongeveer 25-30 minuten in de oven tot ze een licht goudbruine kleur hebben.

Laat alles geheel afkoelen snijdt dan deze heerlijke koek in mooie stukken.

En dan kan ik alleen nog maar zeggen; GENIET van elk hapje dat je neemt. Fijne sinterklaastijd. x

Bron: eefkooktzo

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply