Food

Boterkoek!

Weet jij nog het eerste recept wat je als kind geheel zelf bakte, zonder hulp van je moeder? Nou ik wel, dit oeroude recept van boterkoek! Ik zie me meteen weer als kleine grote meid in de keuken van vroeger staan. Vol trots dat het me geheel alleen was gelukt! En nu ik zelf mama ben is mijn dochter aardig op weg om ook dit recept zonder mij te kunnen maken. Hoe leuk is dat!

Dus, in deze weken die bol staat met kinder bakrecepten kan dit baksel dus echt niet ontbreken. Bij deze het succesrecept van mijn te lekkere boterkoek. Laat jij hem je kinderen ook maken, met of zonder jouw hulp? Dat zou ik echt te leuk vinden! Ik hoor of lees het graag terug van je. Good luck!

Wat heb je nodig?

  • 225 g bloem
  • 200 g boter
  • 150 g basterdsuiker (zonder klontjes)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • mespunt zout
  • klein beetje melk

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200-225 graden en vet je boterkoekvorm of vierkante bakvorm van 20 x 20 cm in.

Doe de bloem, boter, basterdsuiker, vanillesuiker en zout in een kom. Snijd de boter klein met 2 messen en kleed vervolgens alles door elkaar met 1 koele hand totdat er een grote bal deeg ontstaat.

Doe het deeg in de bakvorm en druk dit alles goed stevig aan. Zorg voor een glad geheel en maak er daarna met een mes een ruitpatroon in.

Als laatste giet je een klein scheutje melk over de koek en zorg je ervoor dat deze alle delen van de koek heeft geraakt. Laat het overtollige melk weer weglopen door de vorm op zijn kant even te houden.

Schuif nu de boterkoek voor 20 minuutjes je oven in.

De geur die je huis vult is al heerlijk, laat staan de als je hem proeft. Inmiddels weet ik dat je volop kan variëren met een standaard recept van boterkoek, zoals ik eerder al het recept met jullie deelde van de speculaas boterkoek. Ik ga de komende tijd nog meerdere soorten uittesten. Mochten ze door de keuring komen dan zie je ze zeker hier langskomen. Of misschien heb jijzelf wel een favorietje onder de boterkoeken? Ik hoor het graag! Tot snel!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply