
Heb jij, net als ik, ook weer eens zin in een lekker nieuw ontbijt ideetje? Zelf heb ik in de afgelopen jaren mijn favoriete ontbijtjes echt wel ontdekt. Heerlijk om te kunnen variëren want dat is toch echt het sleutelwoord voor mij; VARIATIE! Ik word daar zo blij van. En zo maak ik met regelmaat bewust tijd vrij om weer wat nieuws uit te proberen. En ja hoor, deze breakfast bars waren een schot in de roos en kunnen dus aan mijn favo lijstje worden toegevoegd. Lekker als ze net gebakken zijn, maar mocht je s ochtends niet veel tijd hebben hiervoor (wat ik helemaal begrijp!), dan maak je ze gewoon de avond ervoor. Doe de repen die je overhoudt weer fijn in de vriezer voor een volgende keer. Blijft een heerlijke formule. I love (fall in love synonym) it! Hopelijk jij ook.
Wat heb je nodig?
- 2 bananen
- 3 el honing
- 1 handje paranoten
- 75 g havervlokken
- 50 g kokosvlokken
- 50 g blauwe bessen
- (+2 el kokosolie)
Hoe maak je het?
Als eerste starten we natuurlijk met de oven. Verwarm deze voor op 175 graden.
Doe vervolgens de bananen, honing, kokosolie en snuf zout in een keukenmachine en maal het tot een glad mengsel.
Doe de noten, havervlokken en kokosvlokken erbij en meng ze heel kort samen nog eens door. Doe diot wel kort zodat dit laatste allemaal nog wat grof blijft.
Roer als laatste de blauwe bessen er nog doorheen.
Bekleed een kleine bakvorm met bakpapier en druk het deeg hierin goed aan met een dikte van ongeveer 1 cm.
Bak de koek in 25 minuten goudbruin.
Haal hem uit de oven, laat iets afkoelen en snijdt hem vervolgens in repen.


Bron: Chickslovefood – Het back on track-kookboek
No Comments