Food

Cake met chocolade en speculaas

Dit recept heb ik gisteren gemaakt en was zo lekker dat ik hem maar snel even met jullie deel. Dus mocht je nog op zoek zijn naar iets lekkers voor zaterdag als je, met je (klein)kinderen voor de televisie naar de intocht van Sinterklaas gaat kijken? Dit moet je zeker maken! Het is een super simpel recept van Lekker en Simpel. Je hoeft maar 4 ingrediënten in huis te hebben en oven in overbodig! Hou er wel rekening mee dat de cake minimaal 2 uur in de koelkast moet staan voordat je er van kan gaan snoepen.

Wat heb je nodig?

  • 300 gr chocolade (wit, melk, puur of een combi)
  • 100 gr boter
  • 100 ml maple syrup
  • Half pak schuddebuikjes

Hoe maak je het?

Vooraf moet je even bedenken welke chocolade je wilt gebruiken. Doe je een hele cake in 1 soort chocolade dan kan je bovenstaande hoeveelheden aanhouden. Wil je, net als ik, een combi maken dan deel je de hoeveelheid chocolade, boter en maple syrup gewoon even door de helft en maak je onderstaand recept in 2 pannetjes in plaats van 1.

Bekleed een cakevorm met bakpapier.

Wat je gaat doen is heel simpel. Doe de chocolade, boter en maple syrup bij elkaar in een pannetje en laat het smelten. Als alles goed gesmolten en gemengd is haal je het pannetje van het vuur af en voeg je hier de schuddebuikjes aan toe. Hou ook nog wat schuddebuikjes over voor de topping. Roer alles goed door en stort alles in het cakeblik. De overgebleven schuddebuikjes strooi je als laatste erop. Druk deze een beetje aan zodat ze bij het aansnijden ook blijven zitten. Zet de cake vervolgens in de koelkast. En nu is het wachten totdat de cake hard genoeg is geworden om aangesneden te worden.

Smakelijk en alvast veel plezier met kijken!

Recept: Lekker en Simpel https://www.lekkerensimpel.com/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply