Food

Chiapudding biet-banaan

Het is maandag dus een nieuwe (werk)week is weer begonnen! Tijd voor een gezonde start van de week. Deze blog stond al langer op de planning maar nadat ik deze chiapudding vanmorgen weer heb gegeten kon ik echt niet meer wachten. Dit recept moest ik nu echt met jullie delen!

Misschien dat de combinatie biet-banaan je niet meteen aanspreekt maar soms moet je gewoon iets maken en testen uit je comfortzone! Dan weet je daarna of hij op de stapel van wel of niet vaker maken kan toch? Gewoon doen dus.

Dit recept is ook super fijn als je ’s ochtends weinig tijd hebt trouwens want je maakt hem de avond ervoor zodat hij een nachtje in de koelkast kan staan. Alleen de topping er s ochtends nog op en klaar ben je om de dag gezond te beginnen!

Wat heb je nodig?

(voor 1 persoon)

  • 200 ml magere yoghurt
  • 50 ml magere melk
  • 1 gekookte rode biet (ongeveer 100 gram)
  • 1 banaan (+ iets extra plakjes voor topping)
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 3 el chiazaad
  • 1 el musli
  • 1 vijg of wat blauwe bessen

Hoe maak je het?

Meng de yoghurt, melk, biet, banaan en vanille-extract in de blender.

Roer hier de chiazaad doorheen en zet het vervolgens in de koelkast.

Maak het de volgende ochtend af met musli, bananenplakjes en een vijg of blauwe bessen.

Goddelijk gewoon kan ik je zeggen! Echt maken!

Bron: boek; Eet als een expert, i’m a foodie.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply