
Man o man, wat zijn deze koeken goddelijk lekker! We aten ze laatst bij een vriend en meteen was iedereen verkocht. Afgelopen week ben ik zelf de keuken ingedoken om ze te maken en jawel hoor, ook bij mij waren ze meer dan geslaagd. De kinderen en ook Koen stelde zelfs voor om als avondeten; deze koeken met koeken en nog eens koeken te eten. Dus…….
Vandaar maar ik meteen de laptop opengeklapt heb om deze blog te schrijven want dit recept MOET zo snel mogelijk de wereld in geholpen worden. Dit wordt een hit, ik weet het zeker!
Wat heb je nodig? (15 stuks)
- 125 gr roomboter (ongezouten en op kamertemperatuur)
- 100 gr lichtbruine basterdsuiker
- 125 suiker
- 1 tl vanille extract
- 1 ei
- 225 gr zelfrijzend bakmeel
- 1/2 tl baking soda
- 100 gr pure chocolade (in stukjes of chips)
- 100 gr melk chocolade ( in stukjes of chips)
Hoe maak je het?
Doe de boter samen met beide suikers, vanille extract en snufje zout in een kom en mix deze tot een romig geheel.
Voeg het ei toe en klop dit totdat het geheel is opgenomen. Doe hierna het bakmeel en de baking soda erbij en meng dit goed.
Meng de chocolade er als laatste doorheen.
Maak nu steeds bolletjes deeg van 50 gram en laat dit allemaal minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
Leg op een met bakpapier beklede bakplaat 5 bolletjes (niet plat drukken!) en bak deze in 12 minuutjes af in de oven. Je hebt nu heerlijke koeken met krokante randen en chewie binnenkant. hmmmm…..
Tip 1: Kijk tussendoor vooral door het raampje van de oven. Super leuk om de bolletjes deeg te zien veranderen in plat uitgelopen koeken.
Tip 2: Het deeg kan ook ingevroren worden. Vanuit de vriezer kan je ze dan in 14 minuten meteen afbakken.


Bron: vriend Bart!
No Comments