
Fudge alarm! Wat zijn deze kanjers toch geweldig lekker, vooral als je ze zelf maakt! Al eerder heb ik het recept gedeeld van de caramel fudge, kruidnoten fudge en de paas fudge. En vooral met die laatste variant heb ik al veel vrienden, collega’s en familieleden verslaafd gemaakt hieraan. Oeps! Sorry daarvoor allemaal ;). Het wordt dan eens hoog tijd om het basisrecpt van de chocolade fudge eens te delen met jullie. Want om nu in de zomer of tijdens de feestdagen het recept van de paasfudge door te sturen naar ze, is ook ietwat gek. Toch?
En weet, dat je volop kan variëren met dit basisrecept qua toppings. Ik maak hem vaak zonder een topping, zoals op de foto’s. Dit is namelijk al gruwelijk lekker! Maar je kan er ook kleine stukjes hazelnoot op doen of maak het meer kidsproof en doe er m&m’s op. Leuk voor een kinderverjaardag! Genoeg gekletst. Tijd voor actie. Hier komt ie!
Wat heb je nodig?
- 1 blikje gecondenseerde melk (397 g)
- 400 gram chocolade (melk of puur)
- 1/2 tl vanille extract
- evt topping naar keuze (kleine stukjes hazelnoten, m&m’s, kleine caramelblokjes)
Hoe maak je het?
Pak een vierkant of rechthoekig bakblik en bekleed deze met bakpapier.
Doe de gecondenseerde melk samen met de melkchocolade en vanille extract in een grote pan en zet deze op een laag vuurtje. Roer alles goed door totdat alles gesmolten en goed gemengd is.
Als het mengsel een goede dikte heeft giet je dit in het bakblik. Wat is een goede dikte? Ik kijk altijd zo; wanneer je met je spatel aan het roeren bent, een streep in het midden trekt en het mengsel loopt niet terug naar het midden dan is het de perfecte massa.
Strijk het mengsel in het bakblik meteen goed glad en druk vervolgens de eventuele topping erin. En klaar ben je!
Nu nog even geduld opbrengen want de fudge moet minimaal 4 uur in de koelkast opstijven voordat je het in stukken kan snijden. Tip: bewaar ze na het snijden ook in de koelkast. Ik vind ze persoonlijk het lekkerst als ze rechtstreeks uit de koelkast komen en nog wat koud en hard zijn.
Kind kan de was doen toch? Zo makkelijk is het dus. Enne, succes met het niet verslaafd raken….. ;). En wil je jezelf beschermen? Maak het, verpak het leuk en geef het iemand die je lief hebt cadeau ;).



2 Comments
Mieke
26 februari 2021 at 09:33Dat ziet er heerlijk uit!! Gaan we hier proberen!
Hoe veel ml van de gecondenseerde melk heb je nodig? Er zijn nl verschillende merken gecondenseerde melk, elk een andere inhoudsmaat.
Thanks alvast!
Zin in Anders!
26 februari 2021 at 13:42Goede vraag van je Mieke! Ik gebruik een blikje van 397g. Ik zal het ook in het recept meteen aanvullen dit. Succes met maken en ik hoor graag of ook jij verslaafd bent geraakt….