
Goeeeeeedemorgen! Nieuwe dag, nieuwe kansen!
Met dit goddelijk healthy ontbijtje begon ik vandaag de dag. Kon slechter toch? Ik heb deze chocolade ontbijtcake al meerdere keren gemaakt dus dat wil zeggen dat dit toch echt wel een toppertje is. Hoog tijd om het recept ook met jullie te delen.
Wat heb je nodig?
- 200 g havermout
- 5 el honing
- 2 tl bakpoeder
- 3 el cacaopoeder
- 3 eieren
- 3 el melk (naar keuze)
- 2 handjes hazelnoten
- 75 gr pure chocolade
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een (klein) cakeblik met bakpapier.
Mix de havermout, honing, bakpoeder en cacaopoeder door elkaar en voeg vervolgens de eieren en melk ook toe. Mix alles tot een goed beslag.
Hak de hazelnoten fijn (of koop bij de lidl een zakje gehakte hazelnoten;)) en voeg deze toe aan het beslag.
Hak nu de chocolade ook fijn (niet te fijn want het is erg lekker als je ook echt stukjes chocolade proeft). Nu kan je voor 2 opties gaan, of eigenlijk 3. Je kan de chocolade door het beslag mengen, je kan de chocolade als topping erop doen of, als je niet kan kiezen, dan doe je t gewoon allebei. Ikzelf doe de chocolade er vaak doorheen, om te voorkomen dat de cake anders wat te droog wordt. Maak er je eigen feestje van zou ik zeggen.
Giet het beslag in je cakeblik en zet het voor 35 minuten in de oven.
Laat hem even afkoelen en zet dan de tijd even stil. Geniet……

Deze cake heeft een behoorlijk vaste structuur. De pure chocolade kan je natuurlijk vervangen door melk of witte chocolade maar is dan natuurlijk wat minder gezond ;). Het is echt een heerlijke ontbijtcake die je fijn de avond vooraf kan maken en deze cake kan ook weer prima in plakjes de vriezer in! Daar hou ik van en volgens mij jij ook! Of heb ik het mis?
Ga of heb jij deze ontbijtcake gemaakt? Ik hoor het graag in de comment onder deze blog of deel het op social media via instagram of facebook met #zininanders of tag mij in je bericht. Zou ik super vinden!
Bron: Chickslovefood
6 Comments
Nelleke
5 maart 2019 at 19:21Ziet er geweldig uit! Ga ik zeker proberen, nog glutenvrij ook!
Zin in anders!
5 maart 2019 at 21:37Zeker doen Nelleke! Hoor graag of je hem lekker vindt.
Chantal
8 maart 2019 at 07:15Heeeerlijk! Dikke aanrader. Hier gister gemaakt, zonder naar de winkel te gaan, dus met hazelnoten en walnoten want dat had ik nog in huis!
Zin in anders!
8 maart 2019 at 19:53Super om te horen dat de ontbijtcake ook bij jou in de smaak valt Chantal!
Ingrid verhulst
28 maart 2019 at 15:06Ik ga hem maken! Kan je ook plakken invriezen? Of beter van niet
Zin in anders!
29 maart 2019 at 20:38Ja hoor Ingrid, gewoon invriezen! Super makkelijk. Zo heb je meerdere keren een heerlijk ontbijtje!