
Hoe gaaf is het als je een receptje test en het lukt ook meer dan goed! Dit is er namelijk weer zo eentje. Dit chocoladebrood met een twist is echt een aanrader. Aangezien vele van jullie fan zijn geworden van mijn eerdere kaneelbroodjes, denk ik dat deze ook bij jullie (en bij jullie kids) in goede aarde zullen vallen. Super leuk trouwens met de paasdagen die eraan gaan komen! Ik zie het zo al bij jou op tafel staan tijdens je paasbrunch. En weet je, het is weer super easy!
Wat heb je nodig?
- 1 blik supercroissantdeeg
- 3 el chocoladepasta
Hoe maak je het?
Verwarm als eerste de oven voor op 170 graden.
Bekleed een cakeblik met bakpapier en laat het papier aan beide kanten eroverheen hangen.
Rol het croissantdeeg voorzichtig uit maar laat de stukken deeg geheel aan elkaar zitten. Druk de gaatjes een beetje dicht.
Smeer het deeg voorzichtig in met de chocoladepasta en rol het daarna weer op dezelfde manier op.
Snijd de deegrol heel voorzichtig (zonder dat je het deeg in elkaar drukt) in de lengte geheel doormidden. Leg de 2 helften met de laagjes naar boven en tegen elkaar aan.
Vlecht het deeg vervolgens zodat je een spiraal krijgt.
Leg het deeg in de cakevorm en bak deze als eerste 15 minuten in deze vorm.
Na deze 15 minuten haal je het brood, inclusief bakpapier, uit de cakevorm en bak je hem vervolgens nog eens 15 minuten op een bakplaat.
Is het brood mooi gaar en goudgeel van kleur? laat hem nog even 15 a 20 minuten afkoelen buiten de oven en daarna kan je er helemaal van gaan genieten.
Hmmmm. Ik ga hem zeker weer snel maken. Jij ook?


Bron: Jumbo
No Comments