
Scherven brengen geluk toch? Laat staan als ze van chocolade zijn! Deze gezondere lekkernij is heerlijk in de middag of avond of…. eigenlijk altijd ;).
Ik laat je in deze blog zien hoe je op een andere manier chocolade kan smelten dan de gewoonlijke ‘au bain marie wijze’. En zoals vaker hier bij Zin in Anders; dit receptje is weer super makkelijk te maken dus hop, duik de keuken in en ga aan de slag. Dan kan je je heerlijk verheugen op wat lekkers morgen. Ik zou het wel weten!
Wat heb je nodig?
- 200 gram pure chocolade
- 100 gram granola
- 35 gram goijbessen, cranberry’s
- 3 el pitten (bijv pompoenpitten)
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 150 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
Breek de chocolade in stukken en leg ze vrij dicht bij elkaar op de bakplaat.
Laat ze in 5 minuten smelten in de oven.
Verspreid hierna de chocolade uit met een paletmes of gewoon een bolle kant van een lepel tot een rechthoek van ongeveer 23 x 30 cm.
Besprooi nu de plak chocolade met de granola, goijbessen, cranberry’s en pitten.
Laat de chocolade eerst 10 min wat afkoelen op het aanrecht waarna hij nog verder op kan stijven in de koelkast (minimaal 25 min).
Is de chocolade geheel hard geworden, dan is het tijd om hem in scherven te snijden of breken.
Bon appetit met dit lekkere tussendoortje op welk deel van de dag je er ook van gaat genieten.


Bron: tijdschrift Delicious Zoet, special edition vol 11.
No Comments