Chocomouse ontbijtje

Niemand is het ontgaan dat ik mega veel energie krijg van het testen van nieuwe receptjes. Zo ook dit chocomouse ontbijtje, die ik laatst tegen kwam op de insta van Sandra Ysbrandy. Sowieso erg leuke pagina om eens te volgen met leuke en lekkere tips om gezonder door het leven te gaan. Maar terugkomend op dit ontbijtje. Een keertje testen en voor je het weet heb je hem zo al 3 x gemaakt in korte tijd. Dus, een goede maatstaaf om dit receptje ook met jullie te delen. Geniet met me mee!

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 4 el havermout
  • 1 avocado
  • 4 medjoul dadels of 8 kleinere dadels
  • 1/2 el cacao
  • 1 tl vanillepoeder
  • 50 ml water
  • 2 el griekse yoghurt
  • 50 gram rood diepvriesfruit (ontdooid en fijngemalen)

Hoe maak je het?

Doe de havermout in een bakje en zet dit onder met kokend water.

Halveer de avocado, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees uit de schil. Haal de pit uit de dadels.

Maal de avocado, dadels, cacao, vanillepoeder, water en de helft van de havermout fijn met een keukenmachine of staafmixer. Roer de rest van de havermout er vervolgens doorheen.

Verdeel de mousse over 2 bakjes, schep daar de griekse yoghurt en de fijngeprakte fruit bij en klaar is je kick off ontbijtje.

Wat een genietmomentje is dit!

Bron: Insta Sandra Ysbrandy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *