Dadelballetjes

Dadelballetjes als tussendoortjes, echt heeeeeerlijk! Zo ook deze variant die ik laatst voor de eerste keer maakte. Bij de eerste hap dacht ik meteen, wow! Vervolgens heb ik ze in de koelkast verstopt voor de anderen en heb ik me daarna elke dag verheugd op weer een hapje van deze kanjers. Oeps….

1 ding weet ik iig wel zeker. Deze dadelballetjes ga ik maken voor op de heenreis van vakantie. Zo kom ik die autoreis wel door richting Italië! Happy me.

Wat heb je nodig? (ongeveer 10 balletjes)

  • 175 gram dadels ontpit
  • 40 gram proteine poeder vanille
  • 20 gram cacaopoeder
  • 40 gram pecannoten
  • 30 gram kokosrasp
  • 1 speculoos koekje

Hoe maak je het?

Laat de dadels ongeveer 10-15 minuten weken in een bakje warm water.

Hak de pecannoten fijn.

Laat de dadels goed uitlekken en maal ze fijn in een keukenmachine.

Pak een mengkom erbij en doe daar de dadelmassa in samen met de cacaopoeder, proteïne poeder en stukjes pecannoten.

Kneed alles goed door elkaar en maak er vervolgens balletjes van.

Verkruimel het speculooskoekje geheel fijn.

Rol de helft van de balletjes door de kokosrasp en de anderen door de speculooskruimels.

En klaar zijn ze!

Bewaar ze in een afsluitbare bakje in de koelkast.

Boek: bakje geluk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *