DIY Confetti Poppers

Komend weekend is het weer zover, hier in het zuiden van het land; CARNAVAL! Persoonlijk ben ik niet zo’n caranavals-feestbeest, maar met kids in huis kan je er toch echt niet omheen. En dat vind ik ook helemaal prima hoor. Vandaar dat ik ook een super leuk diy projectje voor je heb wat helemaal hoort in deze carnavalstijd, namelijk een heuse DIY confetti popper! Leuk om bijvoorbeeld morgen op de vrije woensdagmiddag te maken met en/of door je kids.

Confetti poppers zijn helemaal hot! Je kan ze inmiddels in vele winkels kant en klaar kopen maar hoe leuk is het als je zelf een variant hierop kan maken. Dan is het schieten van confetti meteen nog veel leuker toch? Ik vind van wel en trouwens mijn kindjes ook! Makkelijk en snel te maken, alleen het opruimen na het testen kost iets meer tijd…. 😉 Maar ook dat moet gewoon eens een keertje kunnen toch?!

Wat heb je nodig?

  • 1 wc rolletje
  • 1 ballon
  • (washi)tape
  • pritt stift
  • confetti
  • evt inpakpapier of andere versiersels

Hoe maak je het?

Stap 1:

Wanneer je net als ik gebruik wil maken van inpakpapier dan plak deze als eerste op je wc rolletje met wat pritt. Je kan natuurlijk ook gewoon dun gekleurd of crêpe papier gebruiken of je beplakt het hele rolletje later vol met laagjes washitape. Net wat jij of vooral je kind mooi vindt.

Stap 2:

Maak in de lege ballon een knoopje en knip vervolgens de ballon halverwege in 2-en. Je hebt alleen nog het onderste gedeelte nodig waar het knoopje inzit. Bovenste ronde gedeelte kan weg.

Stap 3:

Schuif de halve ballon met knoopje om het wc rolletje

Stap 4:

Ga aan de slag met washitape zodat de ballon goed vast blijft zitten aan het wc rolletje. Laat de washitape steeds een stukje overlappen zodat er geen lucht tussendoor kan komen. Versier de popper verder naar eigen wens.

Stap 5:

Vul de popper nu met confetti en klaar is ie om getest te worden! Door aan het gedeelte van de ballon te trekken en vervolgens los te laten schiet je de confetti de lucht in! Succes verzekerd!

Fijne carnaval!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *