DIY waxinelichtjes met boodschap

Ondanks deze gekke bizarre coronatijd, de weken vliegen toch echt voorbij! Zo is het 9 mei alweer Moederdag! Dus reden genoeg om weer eens een DIY te plaatsen op Zin in Anders!

Wil jij samen met je kids nog iets kleins, simpels en toch bijzonders maken voor bijvoorbeeld oma? Of werk je met kids en zoek je nog inspiratie voor een simpele maar leuk cadeautje voor alle moeders? Deze waxinelichtjes met boodschap hebben echt die WAUW factor! Het is makkelijk te maken, leuk om te geven en nog leuker om als moeder of oma te krijgen. Maar ook als je moeder of oma niet meer in je midden is, is dit wel een te mooie manier om ook tegen hen iets te zeggen op deze moederdag….. Maak jij ze met me mee?

Wat heb je nodig?

  • waxinelichtjes
  • (stevig) papier of ronde stickers
  • pons, mesje of schaar
  • evt pennen en stiften
  • sateprikker

Hoe maak je het?

De eerste stap is het waxinelichtje uit elkaar halen zodat je de 3 onderdelen apart hebt; de waxinelichthouder, het kaarsje zelf en het lontje.

Gebruik je een ronde sticker, zoals ik in het voorbeeld gedaan heb, knip deze dan rondom uit. Wanneer jij of je kids zelf crea bezig gaan, maak dan een rondje uit (stevige) papier met een schaar, mesje of pons en schrijf vervolgens een leuke persoonlijke tekst of tekening hierop. Zorg dat de diameter van de sticker of rondje gelijk is met die van het waxinelichtje.

Maak in het midden van het rondje of sticker een gaatje met een sateprikker.

Steek nu het lontje van onderuit door het ronde papiertje of sticker zodat je de boodschap goed leesbaar is. Schuif daarna het waxinelichtje daar weer bovenop. Doe het waxinelichtje weer terug in de aluminium houder.

Versier eventueel de buitenkant van de waxinelichthouder nog met washitape, stukje leer, kurk of nog iets anders voor nog een specialer detail om te geven. En klaar is je leuke moederdag cadeautje! Top toch?

Tip: Je kan normale formaat waxinelichtjes gebruiken maar je kan natuurlijk ook voor een groter formaat kiezen. Zo hebben je kindjes net even een grotere oppervlak om een mooie tekening of tekst te maken.

Succes! x

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *