DOWN TOWN GOURMET MARKET EINDHOVEN

Helemaal enthousiast begin ik aan deze blog over een nieuw fenomeen in de binnenstad van Eindhoven. Pas geleden ben ik hier geweest na een tip van een vriendin. Nou een super geweldige tip kan ik je wel vertellen!

Down Town gourmet market is half april jl geopend in de Smalle haven. Het is een foodhal met industrieel en vintage uitstraling met wel 20 eettentjes onder 1 dak. Van pizza’s tot sushi en van bitterballen met verschillende vullingen tot coffee & sandwiches. Maar ook seafood, icecreams en eten uit verschillende landen zoals afgaans, italiaans, spaans, indonesisch en turkse specialiteiten komen aan bod. En nu heb ik echt nog zeker niet alles opgenoemd. Echt voor ieder wat wils.

De market is 6 dagen in de week geopend (dinsdag t/m zondag) van 12.00 tot 0.00 uur. Alle ‘shops’ moeten minimaal 57 uur per week open zijn om jou hun streetfood of specialiteit te kunnen laten nuttigen. Hou er wel rekening mee dat er alleen gepind kan worden op de market maar dat lijkt me niet zo’n probleem.

De sfeer is vergelijkbaar met die van StrijpS, voor diegene die dat gebied van Eindhoven inmiddels ook kennen. Heel ongedwongen, open en vrij. Als je er zou komen op een druk moment en alle tafeltjes zouden vol zijn dan zie ik het zo gebeuren dat je aanschuift bij wildvreemden om daar even je hapje op te eten. Het personeel is erg vriendelijk en zijn zelf ook enthousiast over het concept. Eindhoven wordt steeds internationaler en binnen Down Town gourmet market komen al deze culturen samen. Iedereen zal zich fijn voelen daar denk ik zo. Of je nu als gezin daar komt of je bent student of expat. Het maakt gewoonweg niet uit. Echt een heel fijn, enthousiast en happy gevoel krijg je op deze plek.

Dus je raad het al. Ben je in de buurt van de smalle haven in Eindhoven. Loop eens een rondje over deze overdekte markt en ik weet zeker dat je trek krijgt van al dat lekkers wat er is.

One thought on “DOWN TOWN GOURMET MARKET EINDHOVEN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *