
Heb jij dit weekend zin in een heerlijk zelfgemaakt ontbijtje wat je in een handomdraai, samen met je kids, kan maken? Ik heb een te lekker en leuk recept voor je, namelijk kaneelbroodjes! Makkelijk dus om te maken en de geur die daarna de hele dag in huis hangt zorgt voor een gelukzalig gevoel. Een echt toppertje dus!
Wat heb je nodig?
- 1 rol croissantdeeg voor grote croissants
- 50 gram ongezouten boter
- 60 gram basterd suiker
- 2 theelepels kaneel
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zorg dat de boter op kamertemperatuur is zodat deze goed smeerbaar is.
Meng de basterd suiker met het kaneel.
Rol de croissantdeeg uit en laat steeds 2 stukken aan elkaar zitten zodat je een rechthoek hebt. Per rechthoek zie je een stippellijn diagonaal lopen. Druk deze gaatjes goed dicht.
Smeer elk rechthoek in met boter en verdeel het suikermengsel erover uit.
Rol nu vanuit de smalle kant het deeg op en snijd elke rol in 6 stukjes.
Leg ze vervolgens plat op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif ze voor 10-12 minuutjes de oven in.
Zo makkelijk is het dus! Een heerlijke variant op de bekende zondagochtend crossaintjes. Smakelijk en een fijn weekend allemaal!

Bron: Moodkids
No Comments