Zeg je fudge en zeg je koek. Doe dit bij elkaar en je hebt ware fudgekoekjes! Hoe simpel maar ontzettend lekker als je het mij vraagt. Super leuk om dit koekje samen met je kids te maken trouwens! Dus nu een keertje geen healthy koekje maar zeker eentje waarbij je moet opletten dat je er maar eentje pakt. Je bent dus gewaarschuwd!
Wat heb je nodig? (18 koekjes)
- 80 gram boter
- 80 gram witte basterdsuiker
- 1 ei
- 1 tl vanille-extract
- 225 gram bloem
- 1 tl bakpoeder
- 9 blokjes fudge
Hoe maak je het?
Klop de boter en suiker tot een romig geheel.
Voeg het ei en vanille-extract toe en klop net zolang tot ze zijn opgenomen.

Voeg nu bloem en bakpoeder toe en kneed het tot een stevig deeg. Verpak het in folie en leg het minimaal een uurtje in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Halveer nu de fudgeblokjes en verdeel het deeg in 18 gelijke balletjes.
Neem een balletje deeg en druk deze een beetje plat tot een langwerpig plakje deeg. Leg het halve blokje fudge op het deeg en rol het deeg op zodat je weer een balletje krijgt. Druk het deeg stevig aan om de fudge heen zodat er geen kiertjes ontstaan.
Leeg de koekjes op een met bakpapier beklede plaat en bak ze 18 minuten in de oven.
Je kan de koekjes 2 a 3 weken bewaren in een afgesloten trommel.


No Comments