Fudgetaart

Bepaalde combinaties zijn gewoon 100% top. Maak een koekbodem en giet daar zelfgemaakte fudge overheen. Mijn collega’s waren deze keer het testpanel en ze hebben deze fudge taart meer dan goedgekeurd. Dus collega’s, bij deze het recept! Geen gezonde blog deze keer maar ik weet zeker dat als je deze op tafel zet, iedereen hem lekker zal vinden. Ik heb als topping caramelblokjes gepakt deze keer maar in de zomermaanden is deze fudgetaart ook heerlijk met vers rood fruit.

Wat heb je nodig?

Bodem:

  • 80 gram suiker
  • 160 gram boter
  • 225 gram bloem
  • half ei
  • snufje zout

Vulling:

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 340 gram pure chocolade
  • 1 tl vanille extract

Topping:

  • caramelblokje of vers fruit.

Hoe maak je het?

Doe als eerste alle ingrediënten voor de bodem bij elkaar en mix of kneed het tot een mooi deeg. Verpak het in folie en laat het minimaal een half uurtje rusten in de koelkast.

Rol vervolgens het deeg uit en bekleed de bakvorm (inclusief randen) hiermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en leg vervolgens een verkreukelde vel bakpapier met daarop blindbakbonen op het deeg. Heb je geen blindbakbonen in huis dan kan je dit ook vervangen door bijvoorbeeld ongekookte rijst.

Bak de taartbodem nu voor 20 minuten in de oven op 180 graden. Hierna haal de de blindbakbonen en bakpapier ervan af en bak je de bodem zelf nog eens 10 minuten op dezelfde aantal graden.

Laat de bodem vervolgens helemaal afkoelen. pas daarna kan je door met de vulling.

Zorg in de tussentijd dat je je topping helemaal klaar hebt liggen want als de fudge gemaakt is moet je snel de topping erop leggen voordat te fudge hard is.

Voor de fudge doe je de gecondenseerde melk samen met de pure chocolade en vanille extract in een pannetje en zet dit alles op een laag vuurtje. Blijf roeren totdat de chocolade gesmolten is en iets ingedikt is.

Giet nu de fudge over de bodem en strijk alles glad met een spatel.

Druk nu zachtjes de topping op de fudge en laat het vervolgens hard worden in de koelkast, dit heeft wel een paar uurtje nodig.

Maar dan…… kan het uitdelen en proeven beginnen. Verslavend lekker dus pas op!

Bron: Boek Laura’s bakery Het basisbakboek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *