
Hip Hip Hooray! Het is FEEST!!! Zin in anders bestaat vandaag precies 3 jaar! Hoe gaaf is dat!
Wie had dat gedacht…. Wat meer dan 3 jaar geleden ontstond als een ideetje is uitgegroeid tot een blog die me als een warme jas omarmt en die me meer dan past. Een puzzel die groter en groter wordt door de jaren heen. En wat een ideeën blijven erbij komen in mijn hoofd. Steeds weer en meer. Bij elke blog opnieuw besef ik hoe deze blog bij mij past en hoe gelukkig mij dit maakt. Hoe gaaf het ook is om mijn blog naar een echt hoger level te gaan brengen (waar ik stiekem wel van droom), ik besef ook echt dat deze blog een hobby is en dat het goed is zo. We gaan het zien wat Zin in anders mij en jullie brengt komend jaar. Ik ben in ieder geval intens gelukkig met mijn kindje Zin in anders aan mij zij.
Bij deze 3e verjaardag hoort natuurlijk een taartje en wat voor eentje! Een taartje die meer dan passend is bij Zin in anders. Een die net even anders is dan andere taartjes en man o man wat is ie lekker! Heerlijk tijdens de zomermaanden die komen gaan. En echt, ook dit taartje is weer makkelijk te maken. Kortom, vier dit feestje binnenkort samen met mij en ga hem maken! Ik hoor graag wat je ervan vindt.
Wat heb je nodig? (voor 8-10 personen):
Bodem:
- 80 gram suiker
- 160 gram boter
- 225 gram bloem
- half ei
- snufje zout
Vulling:
- 200 gram aardbeien
- 2 nectarines
- 100 gram blauwe bessen
- 16 gram vanillesuiker
- 1 el citroensap
- 2 el paneermeel
- 1 ei geklutst
- 3-4 el (riet)suiker
Hoe maak je het?
Mix alle ingrediënten voor de bodem tegelijk in een kom tot een mooi deeg. Verpak het deeg in folie en laat het minimaal een half uurtje in de koelkast rusten.
Snijdt ondertussen het fruit in kleine stukjes en doe deze in een kom samen met de vanillesuiker en de citroensap. Roer dit goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Haal het deeg uit de koelkast en rol deze uit tot een ronde vorm die niet groter is dan je bakplaat. Handig is om het deeg meteen op het bakpapier uit te rollen en daarna met papier en al op de bakplaat te leggen.
Verdeel 2 el paneermeel over het midden van de bodem maar laat 10 cm van de rand vrij. Schep al het fruit over de laag paneermeel. Keer de kom met fruit niet om want dan gaat ook al het overtollige sap mee. Dit moet je juist voorkomen.
Nu is het tijd om de randen van het deeg terug te vouwen naar het midden van de taart. Smeer deze randen vervolgens in met het ei en strooi hier nog wat (riet)suiker overheen.
Bak de galette 25-30 minuutjes in de oven.
De geur die dan in je huis hangt is al heerlijk, laat staan als je hem gaat proeven. Ik heb dit taartje gevuld met aardbeien, nectarines en blauwe bessen maar hier kan je natuurlijk een gehele eigen draai aan geven. Geniet er in ieder geval van!


Als laatste wil ik jullie als volgers bedanken voor jullie enthousiasme en reacties op mijn blogs in de afgelopen 3 jaren. Blijf dit ook vooral doen! Meer dan dank jullie wel. Op naar weer een mooi jaar! x
Bron: boek Het basisboek Laura’s Bakery https://www.laurasbakery.nl/
No Comments