Diner

Gepofte zoete aardappel

Herken je dat? Het is heerlijk weer om te barbecuen, maar je wilt ook wel eens wat anders eten dan alleen maar de gebruikelijke vele stukken vlees en salade? Nu, ik wel in ieder geval. Zo vond ik op pinterest een leuk recept van ‘Leuke Recepten‘ dat ik wel wilde uitproberen. En zo geschiede en het was nog een succes ook! Ik heb de aardappel op de bbq gelegd, maar je kan hem ook in de oven klaarmaken. Net wat jou uitkomt.

Ingrediënten (4 stuks):

  • 4 middelgrote zoete aardappels
  • 50 gr rucola
  • 2 eetlepels pesto
  • 4 plakjes parmaham
  • 10 cherrytomaatjes
  • 2 eetlepels parmazaanse kaas
  • 1 eetlepel pijnboompitten (evt geroosterd)
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding:

Steek je bbq aan of zet je oven aan op 220 graden. Was de zoete aardappels goed schoon en dep ze droog. Prik in iedere aardappel verschillende gaatjes met een vork. Doe in een kom wat olie, peper en zout bij elkaar en meng hierin de aardappels.

Wanneer je ze in de oven legt, leg je de aardappels op een bakplaat met bakpapier en zet ze 40 min in de oven. Wanneer je ze op de bbq wilt leggen, wikkel je iedere aardappel in aluminiumfolie en zijn ze klaar om op de bbq gelegd te worden.

Wanneer de aardappels klaar zijn snijd je de aardappel in de lengte door, maar zorg dat je ze niet helemaal door snijdt. Vul ze vervolgens met pesto, rucola, parmaham, gehalveerde cherrytomaatjes, kaas en pijnboompitten.  En nu smullen maar!

Smakelijk!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply