Gezond appeltaartje!

Ja hoor, ik heb er weer eentje. Een heerlijk ontbijtje om de dag mee te starten! Deze keer een heus appeltaartje. Hoe gaaf klinkt dat?! Toen onze Saar het taartje uit de oven zag komen en mij vervolgens heerlijk zag genieten ervan zei ze; mam, jij maakt van elk eten toch echt een feestje he? Ja meid, zo is het maar net. Ze slaat echt de spijker op z’n kop. Dit is wie ik ben en waar ik van hou. Soms heb ik meer tijd maar andere keren ook echt niet. Hoe weinig het ook is, aan elke maaltijd probeer ik er weer een leuke draai te geven. Genieten met een grote G. Doe jij met me mee?

Wat heb je nodig? (2 personen)

  • 2 eieren
  • 80 gram havermeel
  • 1 grote appel in stukjes
  • 2 tl kaneel
  • 1 el maple syrup
  • 100 gr (plantaardige) kwark
  • 2 tl bakpoeder
  • evt rozijnen en walnoten

Hoe maak je het?

De stukjes appel bak je als eerste met wat kaneel in een koekenpan.

In de tussentijd maak je het beslag door de eieren, havermeel, kaneel, maple syrup, bakpoeder en kwark te mengen.

Voeg hierna 3/4 appelstukjes toe eventueel samen met de rozijnen en de walnoten en giet alles in een ovenbestendig 1 persoons ovenschaaltje.

Bak het appeltaartje op 175 graden in ongeveer 20 minuten.

Maak hierna het af met een topping van een dotje kwark en resterende appeltjes.

En dan in stilte genieten van dit lekkers…… hmmm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Bron; https://foodbysann.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *