Food

Gezond havermoutgebakje (als ontbijt!)

Als je Zin in anders volgt op Instagram en Facebook, dan zie je geregeld lekkere ontbijtjes en lunchgerechten voorbij komen. Vandaag vond ik het wel weer eens tijd om er eentje uit te lichten en het recept met jullie te delen. Want ik merk dat juist deze foodstories veel interesse hebben bij mijn volgers. Super leuk!

Vandaag heb ik gekozen voor een ontbijtje waar mijn gezondere levensstijl eigenlijk allemaal mee begon. Ik bak al een aantal jaren veel lekkere dingen maar dit was niet altijd even gezond. Tegenwoordig maak ik van mijn ontbijtje gewoon een taartje op zich! Klinkt prima toch? Het recept deze keer is een gezond havermoutgebakje. Persoonlijk eet ik het als ontbijt maar je kan er zeker ook van genieten als tussendoortje. Net wat jij lekker vindt. En nee, daar sta ik echt geen uren voor in de keuken. Dit ontbijtgebakje kan je heel gemakkelijk ’s avonds maken. Dan hoef je ’s ochtends alleen nog maar de finishing touch te doen. En je kan de bodems ook prima invriezen trouwens. Ook super handig.

Genoeg geklets, hier komt het recept.

Benodigdheden:

(voor 4 gebakjes)

Havermout bodem:

  • 100 gr havervlokken/havermout
  • 3 el honing
  • 2-3 el kokosolie (gesmolten)
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • eventueel: paar druppeltjes vanille extract

Vulling:

  • Stevige kokosyoghurt of kwark
  • vers (rood) fruit
  • kokosrasp of kokoschips
  • (silicone) muffinvormpjes

 

Stap 1:

Maak de bodem door de ingrediënten, zoals hierboven beschreven staan, te mengen. Zet het mengsel vervolgens even in de koelkast (15-30 min) om af te koelen en steviger te worden. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Stap 2:

Vet de muffinvormpjes in met wat olie en verdeel het havermoutmengsel. Druk het mengsel goed aan op de bodem en zijkanten. Zorg dat je een soort bakje/kuipje krijgt.

Stap 3:

Zet de gebakjes zo’n 15 minuten in de oven. Laat ze daarna ongeveer 5-10 minuten afkoelen (dan worden ze stevig) en haal ze vervolgens uit de vormpjes. Vul de gezonde gebakjes met kokosyoghurt of kwark en vers fruit. Garneer met nog wat kokosrasp of kokoschips.

Goed om wel te melden is dat ik (nog) niet iemand ben die haar recepten zelf bedenkt. Ook ik ben iemand die een lekker recept ziet in een boek, tijdschrift, op pinterest of instagram en dan ga testen. De succesrecepten deel ik dan weer met jullie omdat ik gewoonweg jullie wil inspireren en wil helpen in gevarieerd en lekker eten. En bovenstaand recept kan ik echt bombarderen als een succesrecept, want ik heb hem al aan velen getipt en die hebben het ook weer doorgebriefd en weer door en door en door….. Dus dat is wel een teken dat ie super lekker is!

Recept: http://www.cottonandcream.nl/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply