Food

Gezonde appel crumble

Jammie, appel crumble! Altijd zo lekker, vind je ook niet? Wat ik zelf dan weer zo top vind aan een recept als deze, dat je kan er alle kanten mee op kan. Je kan het namelijk als ontbijtje heerlijk nuttigen maar ook als tussendoortje bij een kop thee of als toetje met een heerlijk bolletje ijs. Net wat jij fijn en handig vind. En maak, net als ik, gewoon een schaal vol. Eet je het de ene dag als ontbijtje of lunch en wat overblijft (als er trouwens wat van overblijft, zo lekker is het ;)) dan kan je het de volgende keer nog even kort opwarmen en pak je het als genietmomentje na het avondeten. En, deze appel crumble is een gezonde variant dus ideaal aan het begin van dit nieuwe jaar. Ik zeg snel maken!

Wat heb je nodig?

  • 2 (jonagold) appels
  • 150 gram havermout
  • 100 gram gemengde ongezouten noten
  • 50 gram rozijnen
  • 3 eetlepels honing
  • 1 flinke snuif kaneel
  • 1 theelepel vanille extract
  • mespunt zout
  • evt Griekse yoghurt of bolletje ijs

Hoe maak je het?

Verwarm als eerste de oven op 200 graden.

Schil de appels en snijd ze in gelijke blokjes.

Meng de appelstukjes nu goed met de havermout, noten, zout, honing, kaneel en vanille extract.

Bekleed een bakblik met bakpapier en doe het appelmengsel erin.

Bak de appel crumble nu ongeveer 30 minuten in de oven. Vergeet niet tussendoor het mengsel even goed om te schudden.

Als het de goede kleur heeft mogen de rozijnen erbij en bak je alles nog eens 3 minuten op een temperatuur van 180 graden.

En dan kan het smullen beginnen. Pak je het als ontbijt of lunch dan doe er een flinke dot Griekse yoghurt bij of maak het af met een bolletje ijs als het voor je valt onder het kopje dessert. Maar vergeet 1 ding niet en dat is, genieten!

Bron: https://healthyfoodlove.nl/

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply