
Wie kent arretjescake nou niet toch? Een heerlijk cake gevuld met chocolade, koek, suiker en boter. Heerlijk slecht, dat ook…. Aan mij de uitdaging om daar eens een lekkere alternatief voor te vinden. En jawel, mission completed! Met dit heerlijke tussendoortje snack je gewoon gezond! Ook voor kinderen super lekker trouwens. En natuurlijk weer super makkelijk te maken en je hebt er zelfs geen oven voor nodig. Dus maak hem vanavond nog en dan kan je je morgen verheugen op een lekker tussendoortje.
Wat heb je nodig?
- 2,5 (grote) rijstwafels
- 50 gram pure chocolade (liefst 85%)
- 40 gram pindakaas
- 20 gram kokosolie
- 15 gram ahornsiroop
- 1 el amandelmeel
Hoe maak je het?
Pak een ovenschaaltje (of ander bakje) van 10 x 20cm erbij en bekleed deze met bakpapier of vershoudfolie.
Hak de chocolade fijn en doe deze samen met de pindakaas, kokosolie, ahornsiroop en amandelmeel in een schaal. Laat dit au bain marie smelten en meng alles goed door elkaar. Haal het vervolgens van het vuur.
Verkruimel de rijstwafels in hele kleine stukjes en meng dit door het mengsel heen. Zorg echt dat dit kleine stukjes zijn want anders blijft het niet goed aan elkaar plakken.
Doe alles nu in het schaaltje, druk alles goed aan en zet dit voor minimaal 2 uur in de koelkast.
Daarna is het snijden en smullen maar!


Bron: https://healthinut.com/
No Comments