Gezonde chocolade-kokos bite!

Ben je een zoetekauw en kan je de tussendoortjes moeilijk weerstaan? Ik heb een super lekkere hapje voor je die echt enorm lekker is, namelijk een gezond chocolade-kokos bite! Als je het proeft lijkt het een beetje op een bounty die we allemaal wel kennen, maar dan veeeeel lekkerder. Heerlijk voor bij een kop koffie of thee en wat vooral dus fijn is; het is healthy! Yeah!

Wat heb je nodig?

  • 100 gram geraspte kokos
  • 60 ml kokosolie
  • 5 dadels
  • 1/2 tl vanille extract
  • snufje (zee)zout
  • 50-75 gram pure chocolade
  • ijsklontjeshouder of kleien schaal

Hoe maak je het?

Smelt in een pannetje de kokosolie en voeg, als dit goed heet is, de kokos eraan toe. Haal het pannetje van het vuur en blijf goed roeren. De kokos zal je nu lichtbruin zien verkleuren. Blijven roeren om te voorkomen dat het aanbrandt! Zet het pannetje even apart.

Doe de dadels, vanille extract en zout in een keukenmachine of foodprocessor en blend het totdat het een romig geheel is. Voeg dit bij het kokosmengsel en roer goed door.

Nu is het tijd geworden om de ijsklontjeshouder erbij te pakken. Het mengsel verdeel je over de ijsklontvakjes. Op deze manier heb je meteen de juiste formaat en vorm van de kokos hapjes. Zet het vervolgens 1 uurtje in de vriezer om uit te harden. Mocht je geen ijsklontjeshouder hebben dan pak je gewoon een kleine schaal en verdeel je het gehele mengsel erover. Je kan dan nadat het in de vriezer heeft gestaan de plak kokos in de juiste vormpjes snijden.

Haal de de ijsklontjeshouder na een uurtje uit de vriezer en keer de vorm om zodat de kokos bites eruit komen. Smelt de chocolade au bain-marie en dip de kokos partjes door de chocolade. Leg ze vervolgens op een vel bakpapier en laat ze afkoelen en uitharden in de koelkast (ongeveer 1 uur)

En dan kan je gaan genieten van deze heerlijke gezonde chocolade-kokos hapje! Enjoy!

Bron: https://www.blijzondersuiker.nl/blog/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *