Gezonde kruidnoten

Yes, daar ben ik weer met een volgende blog in teken van speculaas! Owww, ik hou hier echt van. Maar dat hadden jullie wel door inmiddels, ben ik bang…. Ik kom dan ook, te laat, tot de conclusie dat ik net zo goed een speculaas themamaand had kunnen doen. Ach ja, helpen jullie me volgend jaar gewoon op tijd hieraan herinneren :)? Ik heb namelijk nog genoeg inspiratie over voor volgend jaar hoor. Ondanks dat knal ik er nu toch nog gewoon een lekker sinterklaas recept tegenaan voor jullie.

In elke winkel kom je ze wel tegen, kruidnoten! En elk jaar worden de varianten hierop steeds gekker lijkt het wel. Maar goed. Wat ik nog leuker vind is om ze zelf te maken! En daarom heb ik deze keer een recept van kruidnoten voor je die net even anders is dan standaard. Het zijn namelijk gezonde kruidnoten! Ideaal! En ze zijn echt geweldig lekker! Ik heb er zelf een chocolade variant van gemaakt maar je kan ook gerust de chocolade weglaten hoor mocht je dat liever willen. Ook dan zijn ze goddelijk! Dus heb je deze week nog een gaatje over? Maak dan zeker deze gezonde kruidnoten! Daar wordt niet alleen jij maar ook je lijf blij van! Gewoon doen dus.

Wat heb je nodig? (voor 20/25 stuks)

  • 75 gr havermeel
  • 35 gr amandelmeel
  • 30 gr kokosbloesemsuiker of suikervervanger
  • 3 tl speculaaskruiden
  • 1 tl kaneel
  • snufje zout
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 tl vanille aroma
  • 30 gr gesmolten plantaardige boter
  • 1 el amandelmelk
  • 60 gr pure chocolade (85%)

Hoe maak je het?

Meng beide soorten meel, speculaaskruiden, kaneel, zout, bakpoeder en kokosbloesemsuiker door elkaar.

Voeg daarbij de boter, vanille aroma en amandelmelk toe en kneed alles goed met je handen.

Maak kleine bolletjes en leg ze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bak ze 15 minuten op 175 graden.

Ze zijn nog een beetje zacht als ze uit de oven komen maar als ze afkoelen worden ze heerlijk knapperig en hard.

Als je kiest voor de chocolade-kruidnoten dan smelt de chocolade au bain marie en haal de kruidnoten er 1 voor 1 doorheen. Laat de chocolade hard worden en GENIET!

Bron: Instagram post van foodbysann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *