
Yes, de themamaand HAPPY EASTER BITES is nu van start gegaan! 4 vrijdagen lang zet ik een heerlijk recept online voor bij je paasontbijt/brunch. Jeetje wat heb ik zin in deze themamaand. Jullie ook?
Ik trap af met een te lekker zelfgemaakt broodje voor pasen, namelijk gezonde scones. Wie kent ze niet?! Ik heb echt een super lekker recept hiervan gevonden die ik niet anders kon dan met jullie delen. Heerlijk met wat Griekse yoghurt en bijvoorbeeld frambozen. Hmmm…. Krijg er nu meteen alweer zin in.

Wat heb je nodig?
- 2 eieren
- 75 ml water
- 3 el honing
- 250 gram speltmeel
- 2,5 tl bakpoeder
- 6 el Griekse yoghurt
- 200 gram verse frambozen
- 50 gram kokosolie
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 225 graden.
Klop in een kom 1 ei samen met 75 ml water en honing. Voeg vervolgens het speltmeel, bakpoeder en snufje zout toe.
Verwarm in een pannetje de kokosolie en doe dit bij het beslag. Kneed dit alles tot een deegbal.
Verdeel de deegbal in 6 kleinere balletjes. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en druk het balletje deeg iets plat.
Klop het andere ei los en smeer de scones ermee in.
Bak de scones zo’n 10 tot 12 minuten in de oven.
Snijd de scone open en doe er een lepeltje Griekse yoghurt op en verse frambozen of ander rood fruit.

Smakelijk paasontbijt, lunch of brunch alvast! En kan je niet wachten tot pasen? Test dit recept dit weekend gewoon alvast. Waarom ook niet?! Zoals je ziet zijn de scones in een handomdraai gemaakt. Succes! En mocht je vragen hebben, stel ze gerust onder deze blog.
Volgende week vrijdag weer een nieuw HAPPY EASTER BITE op Zin in anders! Zie ik je dan weer hier op mijn blog? Lijkt me super.
1 Comment
Joyce
29 maart 2019 at 21:44Klinkt als weer een healthy receptje voor een doordeweeks ontbijtje uir de vriezer😊