Food Lunch Ontbijt

Glutenvrij ontbijttaartje met citroen en blauwe bessen

Pasen komt eraan en dan snakken we met z’n allen naar leuke en lekkere ideetjes voor op de ontbijt- of brunchtafel. Ik heb hier echt een super tip voor je want dit frisse taartje ziet er niet alleen gezellig uit maar is ook echt lekker.

Het is niet zo dat ik zelf moet letten op gluten maar inmiddels weet ik wel dat vele van jullie dat wel moeten helaas. Daarom speciaal voor jullie een glutenvrij ontbijttaartje tijdens deze paasdagen En ook, als je wel gluten mag, is dit taartje werelds lekker. Hier word je mega blij van!

En heb je nog een stukje over van dit heerlijke taartje? Je kan hem prima invriezen. Zo kan je nog mooi op een ander moment genieten van dit lekkers.

Wat heb je nodig?

  • 200 gram amandelmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 4 eieren
  • 40 gram ahornsiroop
  • 1/2 tl vanille extract
  • 100 gram kokosyoghurt of griekse yoghurt
  • 2 tl citroenrasp
  • 100 gram bessen
  • 1/2 tl baking soda + scheutje citroensap

Topping:

  • 150 gram kokosyoghurt, griekse yoghurt of kwark
  • 1 tl citroenrasp
  • 1 el ahornsiroop
  • handje blauwe bessen

Hoe maak je het?

Vet als eerste een springvorm van 16 cm in en bekleed de bodem met bakpapier.

Doe de amandelmeel en de eieren bij elkaar en meng dit. Voeg daarbij het bakpoeder, ahornsiroop, vanille extract, yoghurt en citroenrasp en mix het opnieuw goed.

Los de baking soda met de citroensap en voeg dit toe aan de cake.

Spatel de blauwe bessen als laatste door het beslag en proef even of het beslag helemaal op smaak is.

Giet het beslag in de bakvorm en bak de taart in 35 minuten op 160 graden.

Maak ondertussen de topping door de yoghurt te mengen met de citroenrasp en ahornsiroop.

Wanneer de taart helemaal is afgekoeld top je af met deze heerlijke yoghurt en daarop nog eens wat blauwe bessen.

Een waar feestje!

Bron: Marike Bol

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply