Anders!

Happy healthy leven!

Deze tweede blog van het jaar wordt weer eens een heel persoonlijke. Mensen die mij kennen hebben gezien dat ik in 2018 een ware metamorfose heb ondergaan en maar liefst 22 kg kwijt ben geraakt! En dit alles in niet meer dan 4 maanden tijd. De vraag die ik vervolgens al heeeeeel vaak heb gehad is; hoe heb je dit toch gedaan? Veel mensen geloven dan ook niet dat ik geen (crash)dieet heb gedaan. Nee, echt niet! Het is een flow en mindset die je moet kunnen maken en dat heeft bij mij geleid tot een geheel andere ik. In deze blog mijn verhaal naar een nieuw happy healthy leven!

Herken je dat gevoel? Lichamelijk zo’n vol gevoel hebben dat het je geestelijk ook in de weg zit? Nou dat had ik dus. Op een dag was ik er gewoonweg klaar mee. Na jaren niet op de weegschaal te hebben gestaan stond ik er op die bewuste dag in mei wel op en ik schrok. Mijn innerlijke gevoel klopte met wat ik zag. Dit wilde ik niet! Vanaf dat moment ging de knop om en had ik een doel. Ik wilde gezonder leven, mij lichamelijk en geestelijk lekkerder in mijn lijf voelen en natuurlijk wat kilo’s kwijt raken.

In de eerste week die volgde heb ik mijn zus, die voedingstherapeute is, om hulp gevraagd. Niet om mijn hand vast te houden maar meer om informatie en adviezen te krijgen rondom gezonde voeding. Nou, en die heb ik gekregen hoor. Zij heeft me in laten zien hoe voeding werkt en hoe belangrijk het is om naar je lijf te luisteren. Naar aanleiding van een eetdagboek, waarin ik een week lang opschreef wat ik at, hebben we samen besproken wat ik qua voedingsmiddelen, hoeveelheden en verhoudingen op mijn bord zou kunnen veranderen.

Belangrijk is wel te weten dat wat ik schrijf, mijn manier van gezonder leven is. De weg die ik qua voeding bewandeld heb is er eentje die dus toegespitst is op mij persoonlijk. Voor ieder ander persoon kunnen weer geheel andere aspecten belangrijk zijn. Deskundige begeleiding is gewoon heel belangrijk. Dat heb ik wel gemerkt.

Drinken

Iedereen weet dat je voldoende water moet drinken. Dat ben ik dan ook zeker gaan doen. Ik heb een grote dopperfles van 0,8l gekocht waarvan ik er elke dag 3 leegdrink. Zo ben ik mijn dorst voor, en drink ik de hoeveelheid die goed is.

Eten

Zoals ik in het begin van deze blog al schreef, ik heb geen dieet gedaan. Niet alleen in de periode van afvallen, maar ook nu ik stabiel ben in mijn gewicht eet ik gevarieerder, bewuster en gezonder; dat deed ik voorheen te weinig. Ik ben op advies van mijn zus 3 hoofdmaaltijden gaan eten, zonder tussendoortjes.

Ik leerde mijn maaltijden zo samen te stellen dat ze voldoende vullen tot de volgende maaltijd, door het gebruiken van de voor mij juiste combinatie van gezonde koolhydraten, proteïne en vetten. Hierdoor mis ik tussendoortjes totaal niet en zorg ik dat mijn bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Laat ik een voorbeeld geven. Voorheen at ik ’s ochtends wel eens yoghurt met fruit. “Wat is hier mis mee?” hoor ik je denken. Helemaal niks, alleen had ik na een uur alweer honger en nam ik weer wat te eten. Nu heb ik geleerd om yoghurt met fruit aan te vullen met granen zoals muesli of havermout en pitten. Hierdoor vult het namelijk veel meer.

Belangrijk was voor mij ook dat ik mijn gezin er niet in mee wilde trekken. Ontbijt en lunch heb ik echt mijn eigen ding gedaan. Het avondeten daaren-tegen heb ik gewoon met de pot meegegeten, inclusief 1x per week frietjes! Op die manier was alles geen grote opgave voor mij.

Sporten

Naast water drinken, voeding is natuurlijk bewegen ook essentieel. Voorheen wandelde (en nu nog steeds) ik standaard 1x per week met een vriendin 10 km. Niet slecht, maar verder deed ik qua sport weinig. Of eigenlijk helemaal niks…. Ook hierin is verandering in gekomen. Ik had het geluk dat wij op zolder een crosstrainer hadden staan die geheel onder het stof zat en deze heb ik fijn nieuw leven ingeblazen. 2 a 3 x per week sta ik hier nu 30 minuten op. Ik had niet gedacht dat ik dit nog eens heerlijk zou gaan vinden. Ik kan nu echt niet meer zonder namelijk!

Dit alles bij elkaar heeft er toe geleid dat ik dus 22 kilo’s kwijt ben geraakt en zit ik nu al 3 maanden op hetzelfde stabiele gewicht. Ik heb echt geleerd hoe geweldig leuk het is om gezond, gevarieerd en vooral lekker te eten. Het maken alleen al, is een feestje op zich! Nu ik dit typ denk ik terug aan de weken van afvallen en de momenten waarop ik mijn zus appte met hoeveel kilo’s er weer af waren. Dat gewicht maakt me niet uit zei ze steeds, hoe je je voelt is veel belangrijker. Nou en ik kan je wel zeggen, ik voel me herboren! Wat is het heerlijk om je vrij, gelukkig, gezond en vol zelfvertrouwen te voelen! Ik voel me super en ik ben er f*cking trots op!

De afgelopen maanden hebben jullie al de nodige recepten voorbij zien komen die passen binnen mijn happy healthy leven. Binnenkort volgt er een blog waarin ik uitleg zal geven over hoe mijn ontbijtjes en lunchgerechten er nu vaak uitzien en hoe makkelijk het is om te variëren en te combineren gedurende de week. Want hoe persoonlijk afgestemd mijn weg ook was, gezonde maaltijden kan iedereen wel gebruiken. Benieuwd? Stay tuned…

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  Joyce
  15 januari 2019 at 20:32

  Je hebt het afgelopen jaar een hele grote prestatie geleverd waar je zeker trots op mag zijn. Een ware gedaantewisseling! Trots op je!!!!

  • Reply
   Zin in anders!
   15 januari 2019 at 21:00

   Dank je wel Joyce!

 • Reply
  Lizette Dirks
  15 januari 2019 at 20:38

  Daar mag je absoluut trots op zijn! Je ziet er fantastisch uit. X

  • Reply
   Zin in anders!
   15 januari 2019 at 21:01

   Zo lief. Dank je wel Lizette!

 • Reply
  Joyce
  15 januari 2019 at 20:45

  Helemaal mee eens Joyce , afvallen is leuk maar je goed, gezond en happy voelen zijn de grootste bonussen die je ervan kunt krijgen!
  Je straalt mop! Superknap van je ❤️👌🏻

  • Reply
   Zin in anders!
   15 januari 2019 at 21:03

   Ik gun dit gevoel iedereen Joyce! Thanks voor je reactie. lief…

 • Reply
  Esther
  15 januari 2019 at 21:04

  Super trots op jou Carlijn! Heerlijk om te zien hoe goed je in je vel zit! Je straalt en ziet er gewoon fantastisch uit! ❤️😘

  • Reply
   Zin in anders!
   15 januari 2019 at 22:35

   Super lief. Thanks Esther! Fijn dat ook anderen zien hoe goed ik me erbij voel.

 • Reply
  Monique
  15 januari 2019 at 21:37

  Echt super gedaan meid!

  • Reply
   Zin in anders!
   15 januari 2019 at 22:35

   Thanks Monique!

 • Reply
  Ilona
  15 januari 2019 at 21:40

  Wat leuk dat je dit wilt delen!!
  Wat een prestatie! 22 kilo!
  Daar mag je zeker heel trots op zijn!

  • Reply
   Zin in anders!
   15 januari 2019 at 22:36

   Dank je wel Ilona! Leuk je reactie te lezen.

 • Reply
  Jamie
  15 januari 2019 at 23:18

  Wat ontzettend knap van je 👍
  Daar mag je heel trots op zijn 😁

  • Reply
   Zin in anders!
   19 januari 2019 at 21:04

   Dank je wel Jamie!

 • Reply
  Kim
  16 januari 2019 at 07:54

  Echt leuk om je enthousiasme en gelukkig zijn te lezen!!! Super prestatie!!!!😘

  • Reply
   Zin in anders!
   19 januari 2019 at 21:05

   Thanks Kim!

 • Reply
  Jeroen
  16 januari 2019 at 09:32

  Mooi verhaal! Goed geschreven ook!

  • Reply
   Zin in anders!
   19 januari 2019 at 21:08

   Thanks Jeroen!

 • Reply
  Claudia Warendorff
  16 januari 2019 at 16:15

  Leuk geschreven en leuk om te lezen. Mag je ook zeker trots op zijn. Top gedaan.

  • Reply
   Zin in anders!
   19 januari 2019 at 21:06

   Thanks voor je reactie Claudia! Dat vind ik dan weer super om te lezen.

 • Reply
  Wendy
  16 januari 2019 at 22:40

  Je bent een topper! Wat een mooie vrouw, zowel innelijk als uiterlijk! Heel fijn om dit te lezen en je enthousiasme en geluk te voelen! ❤😘

  • Reply
   Zin in anders!
   19 januari 2019 at 21:07

   Lief je reactie Wendy! Thanks.

 • Reply
  Christel van Eersel
  21 januari 2019 at 11:47

  Wauw, Carlijn wat een topprestatie en je ziet er ook super goed en stralend uit! x

  • Reply
   Zin in anders!
   21 januari 2019 at 11:49

   Thanks lieve Christel! Ik gun dit iedereen!

  Leave a Reply