Havermout dadel koekjes

Na de te lekkere chocolade fudge van vorige week hebben we wel weer even een tegenhanger nodig toch? En aangezien ik genoeg gezonde tussendoortjes voor jullie klaar heb staan bedacht ik me vandaag spontaan om er dan maar meteen een themamaand van te maken. Dus, de maand maart is per direct gebombardeerd tot de maand van de GEZONDE TUSSENDOORTJES! Elke week verschijnt er deze maand op Zin in anders een tussendoortje die geheel verantwoord is. Wie wil dat nu niet? Precies! Kortom, hier word je blij van!

Dit eerste gezonde tussendoortje is een te lekker koekje, namelijk een havermout dadel koekje. Je hebt ws, net als ik, alle ingrediënten al standaard in je keukenkastje staan. En ben jij iemand die niet zo snel naar de dadels grijpt? Ik daag je uit om het toch eens te proberen. Met deze koekjes weet ik zeker dat ik je ga overtuigen. En trouwens; In 30 min tijd heb jij deze koekjes gemaakt EN zijn ze in de oven geweest. Even afkoelen en het genieten kan beginnen. Heb ik je overtuigd?

Wat heb je nodig? (6 a 7 koekjes)

  • 60 gr dadels
  • 30 gr kokosrasp
  • 30 gr speltmeel
  • 30 gr havermout
  • 1 tl kaneel
  • 40 ml water
  • snufje zout
  • 9 ml honing

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Doe de dadels in een keukenmachine en maal deze tot kleine stukjes.

Voeg vervolgens alle andere ingrediënten toe en meng alles totdat je een mooi geheel hebt.

Maak 6 of 7 balletjes en leg deze op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Druk ieder balletje deeg zachtjes plat.

Schuif de bakplaat de oven in en bak de koekjes in 15 minuutjes klaar.

easy peasy toch? Tussen de soep en de aardappelen heb je ze zo gemaakt. Tot volgende week….

Bron: https://fitgirlcode.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *