
Jeetje, we zijn al over de helft van de themamaand van GEZONDE TUSSENDOORTJES! yep, zo snel gaat het dus. Aangezien er veel mensen de havermout dadel koekjes meer dan lekker vonden heb ik nu een nieuwe variant voor je. Deze keer koekjes met chocola! Daar worden heel veel mensen blij van, schat ik zo in. En ze zijn weer net zo snel te maken als de vorige versie van de havermout koekjes. Ook niet geheel onbelangrijk. Dus duik je keuken maar weer in en ga aan de bak! Have fun.
Wat heb je nodig? (8 stuks)
- 75 gram havermout
- 75 gram speltmeel
- 50 gram dadels zonder pit\
- 1 ei
- snufje zout
- 2 el honing
- 3 el kokosolie
- evt 50 ml water
- 50 gram extra pure chocolade (liefst >70%) of choco drops
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingredienten behalve de chocolade en het water in een keukenmachine en mix het kort tot een mooi deegje. Is je deeg te droog, doe er dan wat water bij. Is het te nat? Dan voeg je nog wat speltmeel toe.
Hak de chocolade in kleine stukjes en meng ze met een vork door het deeg.
Vorm balletjes van het beslag en druk ze plat op een met bakpapier bekleed rooster.
Schuif nu deze kanjers voor 20 min de oven in.
Laat het weer smaken!


Bron: Chickslovefood
No Comments