Healthy ontbijt pancakes

Wie mij persoonlijk kent, weet dat ik de laatste maanden ontzettend veel kilo’s (-20kg!) ben kwijtgeraakt. En dat zonder dieet, maar gewoon door heel bewust bezig te zijn met je voeding, voldoende water te drinken en natuurlijk meer te bewegen. Het is meer een mindset en flow waar je inzit en dit helpt je in een later stadium je gewicht ook op peil te houden en niet in het jojo effect te belanden. Veel mensen willen graag voorbeelden van wat ik allemaal eet. Variëren vind ik super fijn en belangrijk. Ik maak dan ook vooral van mijn ontbijt en lunch-momentjes steeds weer een feestje. En nee, dit kost echt niet super veel tijd hoor! Anders haak ik namelijk ook af;). Sommige ontbijtjes kun je de avond van te voren al voorbereiden, zoals overnight oats, die ik in een eerder blog al met jullie gedeeld heb. Andere ontbijtjes maak je bijvoorbeeld op een zondagmorgen als deze. Maak dan net even iets meer zodat je ook een portie in de diepvries kan stoppen. Hoef je dit later in de week alleen maar te ontdooien en je hebt alsnog, ook door de weeks als je niet zoveel tijd hebt, een heerlijk healthy ontbijtje.

Op deze zondagmorgen heb ik net zo ontzettend genoten van healthy ontbijt pancakes. Al meerdere keren gemaakt, dus echt een favorietje voor mij persoonlijk. Lekker met wat honing en banaan als topping evt aangevuld met een kloddertje kwark. Dus tijd om dit recept met jullie te delen.

Wat heb je nodig?

(voor ongeveer 6-8 pancakes)

  • 75 gram havermout
  • 1 banaan
  • 2 eieren
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • snufje zout
  • topping; honing, banaan en evt kwark

Hoe maak je het?

Als eerste maal je de havermout fijn in een keukenmachine (of je gebruikt gewoon havermeel). Voeg de eieren en de banaan toe en stop de keukenmachine pas als je een glad beslag hebt. Voeg de yoghurt, bakpoeder en zout nog toe en meng dit alles nog even. Het beslag is nu al klaar. Je verhit vervolgens wat (kokos)olie/boter in een koekenpan. Laat het goed heet worden en schep vervolgens per pannenkoekje 2 eetlepels in de pan. Je kan 3 of 4 pannenkoekjes per ronde maken. Blijf er wel goed bij tijdens het bakken want het kan soms snel gaan.

3 van deze pancakes is genoeg voor 1 persoon als ontbijt. Top de pancakes af naar wens met bijvoorbeeld honing, banaan en kwark. Net wat jij lekker vindt.

Wat je overhoudt vries je in en kan je dus later in de week nog lekker van genieten. Ook als lunch lekker om mee te nemen naar je werk, met daarnaast een heerlijk bakje vers fruit. Niet moeilijk en echt lekker. Genietmomentje kom maar op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *