
Ow wauw, wat heb ik zin om deze blog te schrijven! Alleen al om de te gekke foto hierboven met jullie te kunnen delen. Sorry voor mijn enthousiasme, maar ik kan echt genieten van het feit dat ik een blog kan schrijven inclusief foto’s waar ik helemaal happy van word. Dit is er eentje in die categorie.
Daarnaast is dit de 2e blog in de themamaand GEZONDE TUSSENDOORTJES. En jeetje, wat een enthousiaste reacties heb ik van alle kanten mogen ontvangen, nadat ik de havermout dadel koekjes vorige week online zette. Er zijn zelfs mensen uit hun comfortzone gegaan en ermee aan de slag gegaan. Dat is nog eens cool! Heb je van deze havermout koekjes nog dadels over? Je kan ze in deze lekkere snicker balletjes weer inzetten. Handig en rete lekker, als je het mij vraagt. Ga jij ook weer aan de slag?
Wat heb je nodig? (ongeveer 12 stuks)
- 100 gram dadels (ontpit)
- 60 gram pindakaas
- 20 gram cacao poeder
- 30 gram pinda’s (of noten naar keuze)
- flinke snuf zout
- 2-4 el cacao nibs
- 2-4 el gehakte hazelnoten (bij Lidl vind je deze kant en klaar)
Hoe maak je het?
Doe de dadels, pindakaas, cacaopoeder, pinda’s en zout in een keukenmachine en maal dit totdat het een mooie mengsel is waarvan je balletjes kan maken. Is het te droog dan voeg je er een scheutje water aan toe.
Maak met je handen mooie balletjes waarna je ze of door de cacao nibs of door de gehakte hazelnoten rolt. Mocht dit lastig zijn, maak dan de balletjes eerst iets nat met water, dan plakt de topping er beter aan vast.
Bewaar de snicker balletjes in de koelkast. Ze blijven een week goed, als ze dit al halen…. ik betwijfel dit namelijk.
Geniet van deze kleine gezonde lekkernij. Zie ik je volgende week weer?


Bron: https://healthinut.com/
No Comments