hippe chocolademelk!

Jeetje wat is het koud buiten zeg! Deze week houdt het koude weer nog volop aan, dus tussendoor opwarmen is belangrijk en daar hoort natuurlijk warme chocolademelk bij. Natuurlijk kan je deze kant en klaar kopen in de supermarkt, maar wat is er nog leuker (en lekkerder ;)) dan deze zelf te maken?! Ik heb twee varianten voor je die zeker leuk zijn voor het oog, maar vooral ook zo ver-schrik-ke-lijk lekker! Voor jezelf als een heerlijk genietmomentje waarbij de tijd gewoon even lijkt stil te staan…..

Bij allebei de varianten is het principe hetzelfde. Je smelt de chocolade au bain marie, die je vervolgens weer laat stollen met een topping naar keuze erop. Qua topping kun je denken aan bijvoorbeeld marshmallows, chocoladesnippers (ook makkelijk zelf te maken met stuk chocola en een rasp), discodip, salted caramel crunch etc. Net wat jij lekker vindt. Wanneer alles weer hard is kun je een beker met melk opwarmen, waarna je de gemaakte lepel of klompje chocolade erin zet en gaat roeren. Blijf roeren en jawel, daar is de goddelijkste chocolademelk die je ooit geproefd hebt. Vind ik tenminste!

Klompje chocolade(melk)

Bij deze variant heb je houten lepeltjes nodig, chocolade en topping naar keuze en als laatste een paar mallen waarin je de chocolade kan gieten. Ik heb zelf als mal danoontje bekertjes gepakt wat erg goed werkte. De eerste stap is het smelten van de chocolade. Als deze gesmolten is giet je dit in de malletjes. Je kan 1 soort chocolade kiezen maar je kan ook verschillende soorten chocolade gebruiken zodat je verschillende laagjes boven elkaar krijgt. Ook een erg leuk effect moet ik zeggen. Zit er voldoende chocolade in de mal, dan steek je er vervolgens een houten lepel in en ga je met de topping aan de slag. En dan is het alleen nog je geduld bewaren totdat alles uitgehard is in de koelkast. Verwijder de mal voorzichtig en je klompje chocolade is klaar voor gebruik.Lepel chocolade(melk)

Het principe van deze lepel chocolade(melk) is eigenlijk hetzelfde als die van het klompje, alleen heb je geen malletje nodig. Je smelt ook hier de chocolade au bain marie. Als de chocolade gesmolten is haal je de houten lepel door de chocolade heen en legt hem vervolgens op een bord. Je voegt de topping er nog aan toe en je laat de lepels hard worden in de koelkast. En zo is ook deze variant klaar om later aan een beker met warme melk toegevoegd te worden tot een heerlijke mok chocolademelk. Smullen!

Ze zien er super uit toch? Niet alleen lekker voor jezelf maar zeker ook leuk als cadeautje voor iemand die je liefhebt. Succes verzekerd zou ik zeggen!

Geniet van dit winterse weer en van genietmomentjes zoals deze….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *