Hippe vlaggenlijn van kurk

De decembermaand ligt alweer achter ons en ik moet bekennen dat ik dat helemaal prima vind. Bij ons staat deze laatste maand van het jaar altijd in het teken van FEEST, want naast de algemene feestdagen hebben we twee jarigen in huis gehad. Het was dus een drukke tijd maar ook erg leuk, want ik kon weer helemaal los gaan met ideeën op dat gebied. Na mijn succesvolle blog over de vlaggenlijn met rietjes heb ik nu ook een vlaggenlijn gemaakt van kurk. Weer een DIY die echt super simpel is en makkelijk om zelf te maken. Altijd een goede formule voor mijzelf, maar zeker ook voor velen van jullie, schat ik zo in.

Wat heb je nodig?

  • kurk +/- 3mm dikte (ik heb deze online gekocht, ff googlen en je hebt zo wat gevonden)
  • schaar of stanleymes
  • revolvertang (gaatjesmaker)
  • touw

Als eerste moet je zelf even bedenken hoe groot je de vlaggetjes en vlaggenlijn wilt hebben. Let wel op dat wanneer je normale tot grote vlaggetjes wilt, je de vlaggenlijn niet te lang moet maken omdat deze dan gewoonweg te zwaar wordt om op te hangen. Bij kleine vlaggetjes kun je hem wel lekker lang maken.

Weet je de afmetingen van je vlaggetjes, dan kun je vervolgens voor 2 opties kiezen. Maak een mal en gebruik deze vervolgens op de plaat kruk om de vlaggetjes erop te tekenen, waarna je gaat knippen of uitsnijden. Wat je ook kan doen is gewoon door middel van een liniaal de juiste maat vlaggetjes op het kurk tekenen met lijnen. Net wat jijzelf het makkelijkste vindt. Heb je de vlaggetjes uitgeknipt of uitgesneden, dan is de volgende stap, twee gaatjes maken aan de bovenkant van ieder vlaggetje. Dit kan je doen met een perforator maar mocht de kurk daar te dik voor zijn dan kan je ook een revolvertang gebruiken (waar je ook de gaatjes in een riem mee maakt). Dit laatste werkte bij mij echt super goed. Dan houd je nog een laatste stap over en dat is de vlaggetjes rijgen aan een touw naar keuze. En je zal zien, het eindresultaat is super cool!

Ikzelf vind de vlaggenlijn zo effen al helemaal leuk. Wil je er nog iets extra’s mee doen dan kan je hem ook verder oppimpen en personaliseren door middel van naam, teksten of cijfers. Dit kan je er gewoon met een stift opschrijven maar dan kan je dit natuurlijk niet meer aanpassen. Is de tekst maar voor tijdelijk gebruik dan kan je met de nodige knipwerk de letters of cijfers ook met washitape erop maken. Geeft ook een super leuk effect.

Veel succes!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *