Food

Homemade fudge

Op social media had ik afgelopen week al een tipje van de sluier opgelicht, maar nu in deze blog is het tijd geworden om het gehele recept van de overheerlijke homemade caramel fudge met jullie te delen! Want ow, ow, ow wat is ie lekker. Waarschijnlijk kent iedereen wel van die fudge, die je zo in de supermarkt kan kopen. Ook erg lekker, maar als je deze variant eenmaal een keer hebt gemaakt wil je echt niks anders meer. Hij is een stukje zachter dan die van bijv Lonka, maar hierdoor smelt hij ook wel des te lekkerder op je tong. Nee, super gezond is deze lekkernij niet maar ach, je moet jezelf ook wel eens verwennen op z’n tijd toch?

Zoals ik net al zei, moeilijk is het niet om de fudge te maken maar je moet er wel de tijd voor hebben want je kan geen enkele minuut je pannetje alleen laten. En een goed stel spierballen omdat je lang moet kunnen blijven roeren….. Maar als je het resultaat proeft heb je er zeker voor over. Dat weet ik zeker!

Recept afkomstig van Laura’s Bakery

Fudge

Voor ongeveer 50 stukjes

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 100 gram boter
  • 150 gram lichtbruine suiker
  • 2 tl vanille extract

Simpeler kan eigenlijk niet, want je doet als eerste alle ingrediënten in een grote pan bij elkaar. Op een heel laag vuurtje ga je roeren totdat je boter gesmolten is en de suiker is opgelost. Daarna mag je het vuur iets hoger zetten maar zeker niet te hoog. Continu blijf je roeren met een spatel. Zorg dat je de bodem en de randen ook goed meeneemt want je wilt in geen enkel geval aangebrande stukjes er tussen hebben zitten.

Als het mengel eenmaal kookt blijf je zo’n 8-10 minuten doorroeren. Haal vervolgens de pan van het vuur en laat hem een paar minuten staan. Mocht je willen gaan voor gezouten karamel fudge, dan is dit het moment om een flinke snuf zeezout eraan toe te voegen.

Ondertussen bekleed je je overschaal/bakvorm (ongeveer 15 x 20 cm) met bakpapier.

Pak de pan met fudge er weer bij en roer het mengsel weer door. Je zult merken dat de fudge steeds dikker begint te worden. Je mag stoppen met roeren wanneer je met je spatel een streep op de bodem van je pan kan trekken en de fudge maar langzaam weer terugloopt. In het recept van Laura’s bakery staat ongeveer 5 minuten beschreven maar ik heb dit nog wel veel langer moeten doen hoor. Geduld moet je hebben… Kijk gewoon zelf wanneer jij tevreden bent en je de streep kan trekken.

Stort vervolgens de fudge in de vorm en verdeel het gelijkmatig over de bodem uit. Nu word je geduld nog even verder op de proef gesteld want de fudge moet je een paar uur op kamertemperatuur laten staan voordat je het in blokjes kan snijden en het resultaat kan gaan proeven. hmmmm….

Nogmaals, het is een super simpel recept maar je bent er wel echt eventjes mee bezig. Maar het is het allemaal waard hoor! Geniet ervan!

Bron: https://www.laurasbakery.nl/

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply