Juf/meester cadeautjes

Het einde van het schooljaar is in zicht! Om me heen hoor ik dan ook de term juffen- en meesterdag al regelmatig voorbij komen. Hoe leuk is het dan ook dat ik een berichtje ontving met de vraag of ik voor deze gelegenheid nog leuke creatieve ideetjes had. Natuurlijk heb ik dat! Nadat ik wat gebrainstormd had, heb ik ervoor gekozen om deze blog niet alleen over juffen/meesterdag te maken maar samen te voegen met creatieve cadeautjes aan de juf of meester voor de laatste schooldag. Want niet op elke school worden er individueel cadeautjes gegeven met juffendag. De cadeautjes die ik hieronder beschreven heb kan je dus voor of juffen/meesterdag of voor de laatste schooldag gebruiken. Maar 1 ding wil ik persoonlijk wel voorop stellen, houd het simpel en ga niet voor een groot, groter, grootste cadeau voor die juf of meester. Hou het vooral leuk.

Snoeppotjes

Wat erg leuk en makkelijk is zijn potjes gevuld met snoepjes. Deze snoepjes zijn gelinkt naar de zin die op het kaartje geschreven is. Voor de creatievelingen onder ons kan je natuurlijk ook een zelfgemaakt doosje pakken om deze snoepjes in te doen. Ik heb zelf gekozen voor de snoepjes met de volgende leuzen:

  • Mini Marsjes > Door jou juf heb ik meer in mijn mars!
  • Toffee > Voor de tofste juf!
  • Spekjes > Bedankt juf voor het spe(k)ctactulair jaar!
  • Drop > Het zit d’rop!
  • Hartjes > Hartstikke bedankt meester!
  • Apekopjes > Deze apekop wenst u een fijne vakantie.

 

Klembord en foto/kaartenstandaard

Zelf ben ik erg enthousiast over dit cadeautje voor je juf of meester. Een zelf gemaakt klembord of foto/kaartenstandaard met de tekst JUF (of meester natuurlijk).

Het klembord heb ik gemaakt van MDF. Deze heb ik op maat laten zagen in een bouwmarkt. Wat je verder nodig hebt zijn klemmen en de naam JUF of MEESTER die je eronder op wilt hebben. Voor de letters heb ikzelf een mal gebruikt. Dit werkt prima moet ik zeggen!

Ook de foto/kaartenstandaard is makkelijk zelf te maken. Je hebt alleen maar een blokje hout nodig. Met een zaag maak je een inkeping waar straks de kaart of foto in komt te staan en eigenlijk is hij dan al klaar. Je kan er zelf voor kiezen om het blokje hout onbewerkt te laten of helemaal te op te pimpen. Zelf heb ik er voor gekozen om het blokje hout nog te bewerken met een laagje verf (Grey wash).  Als laatste maak je ook hier de tekst op.

 

Zeeppompje

Voor de mensen die niet zo creatief zijn heb ik ook andere cadeautjes bedacht die origineel te geven zijn aan de juf of meester.  De foto spreekt al voor zich eigenlijk. Koop een mooi pompje handzeep en maak er een kaartje aan met deze pakkende tekst. Super leuk!

 

Handventilator

Ook dit cadeautje is super simpel en gekoppeld aan een leuke leus voor de juf of meester. De inhoud van de ventilator kan je naar eigen wens vullen. Ikzelf heb gekozen voor parasol-prikkertjes maar dit kunnen ook geheel andere dingen zijn. Leef je uit!

Hopelijk heb ik jullie een beetje op ideetjes gebracht. Laat vooral een reactie achter onder deze blog als je een van de bovenstaande cadeautjes hebt gemaakt. Ik ben erg benieuwd.

Succes en vooral veel plezier iedereen met deze laatste schoolweekjes!

 

3 thoughts on “Juf/meester cadeautjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *