Kerstchocola!

Hoe gaaf, deze kerstchocolade! Een WAUW-factor heeft deze grote plak chocola wat mij betreft zeker wel. Vind je niet? En weet je, het is echt heel simpel te maken. Ik stel me zomaar iets voor; je hebt een berg aan chocoladeletters gekregen van Sinterklaas. Deze kan je natuurlijk verslinden op een avond met een lekkere kop thee op de bank en Netflix maar je kan er ook iets anders creatiefs mee doen ( en daarna opeten ;)). Smelt de chocoladeletters en maak deze kerstchocolade ervan! Zo meng je Sint mooi met het kerstgebeuren. Mooier krijg je het niet! Leuk om te doen, ook met kids, nu in de kerstvakantie. Die kunnen naar hartenlust de plak chocolade leuk versieren met alle eetbare kerstlekkernijen die je in huis hebt. Eén groot succes! Wedden?

Wat heb je nodig?

  • 400 gram chocolade
  • Bakpapier
  • Lekkere eetbare kerstversiersels

Hoe maak je het?

Als eerste pak je chocolade erbij en smelt je deze au bain marie. Ik zal je even een kleine cursus hiervan geven mocht je dit niet al in je eigen kookrugzak hebben zitten.

Ben jij een snelle kookprinces? Dan gooi je gewoon alle chocolade in een pannetje of schaaltje. Plaats deze op een pannetje met een laagje kokend water. Zorg dat het pannetje/schaaltje met chocolade niet het kokende water raakt. Op deze manier laat je de chocolade smelten.

De kookprinces met iets meer geduld? Dan ga jij, net als ik, voor het temperen van chocolade. Dit kan op meerdere manieren. Ik leg je uit hoe ik altijd te werk ga. Je zorgt er op deze manier dat je de chocolade op de juiste temperatuur smelt met een mooie, stevige en knapperige chocolade plak krijgt als eindresultaat. Hier heb je wel een digitale thermometer voor vloeistoffen voor nodig.

Verwarm 2/3 deel van de chocolade au bain marie, zoals hier boven is beschreven, tot ongeveer 43-47 graden. Haal de schaal van het vuur en roer de resterende 1/3 chocolade er doorheen. Wanneer alles goed gesmolten is laat je de chocolade afkoelen tot 31-32 graden.

Welke manier je ook kiest het resultaat van beide varianten is, dat je chocolade gesmolten is! Ondertussen kan je een vel bakpapier neerleggen op de werkblad of aanrecht. Vervolgens ga je de gesmolten chocolade op dit bakpapier gieten en smeer je het gelijkmatig uit tot de dikte die jij wilt.

En dan de laatste stap en verreweg de allerleukste; versieren! Laat je eigen en/of die van je kind de vrije loop en maak er met de eetbare versieringen een te gekke kerstchocolade plak van!

Fijne dagen allemaal. X

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *